Μήνυμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου, Σίμου Βενέτου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

 

Η επέτειος της 25ης  Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική, για το Ελληνικό Έθνος. Η μέρα αυτή μας καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, τον ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας. Τα λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους νέους είναι και σήμερα επίκαιρα: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε∙ και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

Το μήνυμα που μπορούμε να πάρουμε γιορτάζοντας τη μεγάλη αυτή εθνική επέτειο είναι η αναγκαιότητα της ενότητας. Χωρίς ενότητα και ομοψυχία τίποτε δε θα μπορούσαν να καταφέρουν οι αγωνιστές της εποχής εκείνης. Το μήνυμα αυτό, μαζί με το πρώτο μήνυμα της φιλανθρωπίας του Θεού που μας δίνει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, οφείλουμε να τα έχουμε κατά νου όλοι οι Έλληνες γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σημερινές εποχής. Με τη σκέψη, λοιπόν, ότι όσα μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.