Μήπως Βλέπουμε το Δέντρο και Χάνουμε το Δάσος;

Διαφωνία αρχής χαρακτηρίζει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος  την αδυναμία του κ. Βρουλή να κατανοήσει όπως λέει ότι ένας περιφερειακός σύμβουλος τολμά να εκφράζει την άποψη του.

Στην επιστολή απάντηση αναφέρει:

“Δεν θα έπρεπε να ταράσσεται και μάλιστα δημόσια ο κ. Παντελής Βρουλής.

Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί του, έχω συνειδητοποιήσει πως εκπροσωπούμε δυο διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους οι οποίοι πολύ δύσκολα θα συγκλίνουν διαφέροντας θεμελιακά σε άξονες αρχής.

Είναι διαφωνία αρχής να μην αντιλαμβάνεται ο αντιπεριφερειάρχης Χίου πως είναι δυνατόν ένας περιφερειακός σύμβουλος να έχει άποψη και να τολμά δημιουργικά να την εκφράζει.  Ο ίδιος οσάκις μετείχε στα κοινά από μη θέση ευθύνης απλώς έπιανε τόπο στα έδρανα, αμέτοχος και άλαλος.  Διαφέρει παρασάγγας η δική μου προσέγγιση.

Είναι διαφωνία αρχής να μπορείς να αποστασιοποιηθείς από αξιώματα, όταν διαγνώσκεις προσπάθεια οι θέσεις να προσαρμόζονται στα πρόσωπα.  Προσωπικά, μπορώ να επιβιώσω και χωρίς αξιώματα, παραβλέποντας την απορρέουσα από αυτά αντιμισθία.

Είναι διαφωνία αρχής να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς κάθε έργο για το οποίο μόχθησες, το στήριξες στη δρομολόγησή του κι έχεις την αγωνία της ολοκλήρωσης του, ενώ κάποιοι άλλοι εξαφανίζονται μόλις ολοκληρωθεί η θητεία τους.

Είναι διαφωνία αρχής να λειτουργείς παραγωγικά, με προτάσεις και θέσεις, σε ένα συνδυασμό ακόμα κι από την τελευταία θέση εκπροσώπησης του, να στηρίζεις ακόμα και ημιτελής προτάσεις του, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022, και να μην υπονομεύεις τον επικεφαλής του στην πρώτη περιπέτεια της υγείας του.

Είναι διαφωνία αρχής να κατηγορείς συνυποψηφίους σου για «αποστασία», ενώ το προσωπικό σου ιστορικό στην πιο αναγνωρισμένη αυτοδιοικητική θητεία στο νομό, την περίοδο του αείμνηστου Γιώργου Καλουτά, είναι από τότε υπέρμετρα βεβαρυμμένο.

Είναι διαφωνία αρχής να λειτουργείς αυτεξούσια όταν σου ανατίθεται η ευθύνη διοίκησης του τόπου και να μην επιτρέπεις σε παραθεσμικά ζιζάνια να κάνουν κουμάντο στρατοπεδεύοντας στα περιφερειακά γραφεία.

Θα πρότεινα στον κ. Βρουλή να αδράξει την ευκαιρία δημοσιοποίησης των προτάσεων μου, να εξετάσει το κόστος τους και να παλέψουμε όλοι μαζί για την υλοποίηση τους.

Κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, τα έργα που δρομολογήθηκαν την πρώτη διετία περιφερειακής αρχής στη Χίο θα ολοκληρωθούν και ο νομός θα εμφανίσει εικόνα απόλυτης στασιμότητας.  Η μετατροπή της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε παράρτημα του ΕΟΠΥΥ Χίου δεν μπορεί να είναι το όραμα του τόπου μας.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.