Μαθηματικός διαγωνισμός

 

Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε επιλεγμένα κέντρα σε όλη τη χώρα. Συμμετέχουν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία “Θαλής” που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2022.

Στη Χίο με 11 διακριθέντες μαθητές  στο διαγωνισμό “Θαλής”,  θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο ώρα 10:00 π.μ.

Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι ο κορυφαίος εθνικός διαγωνισμός της ΕΜΕ, αφού από αυτόν προκύπτουν οι μαθητές που κερδίζουν μετάλλια στα μαθηματικά, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν η επιλογή των Εθνικών Ομάδων Μαθηματικών που εκπροσωπούν τη χώρα στους ετήσιους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδα, Διεθνής Ολυμπιάδα κλπ).

Παράλληλα με την διεξαγωγή του  παραπάνω διαγωνισμού,το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο 1ο Γυμνάσιο ώρα 10:00 -12:00 , θα διεξαχθεί για μαθητές μόνο της Α Γυμνασίου ο τοπικός διαγωνισμός  «Ιωάννης Ράλλης» στη μνήμη του Μαθηματικού Ιωάννη Ράλλη.

Το τοπικό παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας έχει αναλάβει την οργάνωση  των παραπάνω δυο διαγωνισμών. Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν σχετικά μέσω των σχολείων τους.

Μετά τη λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Παράρτημα της ΕΜΕ Χίου θα κόψει στους χώρους του 1ουΓυμνασίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.