Μας τα πρήξατε τόσα χρόνια επιτέλους!!! Αποτελειώστε το ή γκρεμίστε το!!! Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής

 

 

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

 

Φαντάσματα και Βρυκόλακες!!! ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ!!!
Ξεφυλλίζοντας την ιστορία του φράγματος της Κόρης το Γεφύρι διαπίστωσα τα παρακάτω:
Στις 11 Οκτωβρίου 2005 με το υπ’ αριθμ.32628 γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης και Δανείων κατατέθηκε από τη Ν.Α Χίου συνολικό ποσό 732.064,99 Ευρώ για την απαλλοτρίωση 31 τριάντα ένα δικαιούχων για την κατασκευή του έργου “Φράγμα Κόρης Γεφύρι ” με την παράκληση την απελευθέρωση των ιδιοκτησιών μέχρι 31-10- 2005 προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του σημαντικού αυτού έργου για το υδρευτικό πρόβλημα της Χίου.
Θυμάμαι διαχρονικά και ιστορικά για το εν λόγω φράγμα της Κόρης το Γεφύρι έχουν γίνει εξαγγελίες από πολιτικάντηδες από το 1918 ίσως και παλαιότερα και όλο έμενε στο ΘΑ…
Πράγματι από το 2005 ξεκίνησε το έργο της κατασκευής του με σκαμπανεβάσματα ανάλογα με την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας ή όπως διάολο λέγεται σήμερα….
Ακούσματα συχνά πυκνά ότι επιτέλους ΘΑ τελειώσει το Φράγμα Κόρης Γεφύρι και θα ξεδιψάσει η Χίος …. αλλά αμ’ πώς….
Και βλέπουμε όλο και κάποιος αρμόδιος ή μηχανικός ή γεωτρήσεις ή υπουργός να δίνουν κάποιες προθεσμίες ότι σύντομα ή τον άλλο μήνα ή σε δύο μήνες ή στο τέλος του χρόνου ή ότι χρειάζεται μελέτη για την αντοχή και την σταθερότητα του φράγματος ή θα και θα τύφλα να ‘χει ο παραμυθάς και το ΦΑΝΤΑΣΜΑ και παραμένει σκέτο ΦΑΝΤΑΣΜΑ μέχρι να βρεθεί η έμορφη γυναίκα του πρωτομάστορη να μπει στα θεμέλια για να υπάρξει αντοχή όπως λέει το τραγούδι της Άρτας το γεφύρι!
Ενώ με τα εκατομμύρια πού έχουν ξοδευτεί θα μπορούσε να έχει αναστηλωθεί και της ” Κόρης το Γεφύρι ” που είναι σήμερα και αυτό ετοιμόρροπο και αποτελεί μνημείο για την ιστορία της Χίου και την περιοχή πού φέρει και την ονομασία… “ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ” ….
Δεν θα αναφέρω άλλα γιατί είναι πλέον από τα πολλά δημοσιεύματα παγκοσμίως γνωστό το αποτέλεσμα της κατασκευής και της παράδοσης του έργου στην Χιώτικη κοινωνία πού έχει κοστίσει ο ” κούκος αηδόνι ” εκατομμύρια των εκατομμυρίων και τράβα κορδέλα πού είπε ο Δρομοκαΐτης όταν μετρούσαν την έκταση για να κτιστεί το Δρομοκαΐτειο πού δυστυχώς σήμερα δεν φθάνει να καλύψει το τρελοκομείο της Ελλάδας μας αλλά και της παγκόσμιας ανθρώπινης ζωής!
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους θα αναφερθώ στους στίχους της “ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ”
Κάθε νύχτα σε γυρεύω
την αγάπη μου παιδεύω
στης ζωής το πανηγύρι
σαν της Άρτας το γεφύρι
——————
Ένα σου βλέμμα για δες
όλα γίναν όπως χθές
αν τα γκρεμίσεις ξανά
θα πνιγούμε στη στεριά
——————
Για δες πώς φεύγει ο καιρός
κι έχω γίνει σαν τρελός
άνοιξη μπαίνει ξανά
άνοιξέ μου μια αγκαλιά
——————–
Μοιάζεις σύννεφο και μπόρα
στης ζωής την ανηφόρα
σαν το χώμα διψασμένος
σε ζητώ σαν μεθυσμένος
Υπάρχει βέβαια και το τραγούδι σχετικά με της Άρτας το Γεφύρι που λέει τα εξής:
Κάτω στην άκρη του γιαλού, στην τέλειωση του κόσμου, εκεί γεφύρι κτίζανε, γεφύρι δεν στεριώνει, από βραδίς το κτίζανε και το πρωί χαλούσε, ακούν φωνή, ακούν στριγγλιά, μέσα στο μεσονύχτι…α δεν κτίσετε άνθρωπο …Γεφύρι δεν στεριώνει, ούτ’ ορφανό, ούτε φτωχό ,ούτ’ απ’ τά ξένα, ξένο…Μόνον του πρωτομάστορη την έμορφη γυναίκα…
Και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος είναι ή ήταν ο πρωτομάστορας με την έμορφη γυναίκα;
Μήπως πρέπει να την βρούμε και να την κτίσετε στις βάσεις του φράγματος και γίνει ανθεκτικό και το γεμίσουμε νερό τώρα πού χειμωνιάζει και θ’ άχουμε μπόλικα νερά, βροχές, χιόνι, ίσως και χαλάζι και την ερχόμενη άνοιξη να έχουμε άφθονο νερό στις βρύσες σ όλη την πόλη…. χειμώνα καλοκαίρι και να μην πούμε το νερό…νεράκι;
Νομίζω ότι ονειρεύομαι…πάντως το να κάνει κάποιος όνειρα ή να ονειρεύεται είναι ένα μήνυμα Αισιοδοξίας…και όχι όνειρα θερινής νυχτός!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες και απανταχού γης Χιώτες και όνειρα γλυκά ίσως κάποτε ξεδιψάσει το νησί μας!
Χίος 20 Νοεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.