Μαύρος Καθρέφτης της Μάριον Χωρεάνθη

Σε δυο κόσμους περπατώ και στα σύνορα τους

αλητεύουν οι άγγελοι δίχως τα φτερά τους.

Σε τοπίο ασπρόμαυρο και σκιτσαρισμένο

τα μεσάνυχτα γυρνώ και τους περιμένω.

……….

Σκοτεινή της μοίρας μου πένθιμη ηλακάτη,

στις πληγές μαράθηκε το αίμα και το αλάτι,

με παράπονο βραχνό και φτιαγμένο ζάρι

καίγεται η άρρωστη ψυχή, σβήνει το φεγγάρι.

……….

Αξημέρωτες μετρώ νύχτες και φοβάμαι.

Κομματάκια κρύσταλλο ο κόσμος που θυμάμαι

κι όλα μου τα μυστικά τα’ χω φυλαγμένα

σ’ όνειρα ξιπόλητα και κουρελιασμένα.

……….

Μαύρο χάδι, μαύρο φως, μαύρο πεφταστέρι,

δάκρυ από φθινόπωρο στο άδειο μεσημέρι,

σε χαμένο πέλαγο μαύρο καραβάκι

πίνω το πικρό φιλί, το γλυκό φαρμάκι.

Η Μάριον Χωρεάνθη πρωτότοκη κόρη του εκπαιδευτικού και λόγιου Κώστα Χωρεάνθη γεννήθηκε στην Χίο μεγάλωσε σπούδασε και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Η Χίος γενέτειρα του πατέρα της που τόσα προσέφερε στα γράμματα της Χίου και γενικά του τόπου μας είναι πάντα μέσα στην καρδιά της…

Στα γράμματα η νεαρή λογοτέχνης – και … τηρώντας «το μήλο κάτω από την μηλιά», βγήκε πολύ νέα και ήδη στην λογοτεχνική της διαδρομή έχει σημειώσει και σημειώνει ποιοτικές επιτυχίες.

Από το βιογραφικό της στην ποιητική συλλογή της «ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ»  σας μεταφέρω ένα απόσπασμα:

Η Μ.Χ., έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως μεταφράστρια, εικονογράφος βιβλίων και καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων , τον προγραμματισμό, την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας , και τη μουσική και ηχητική επένδυση ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών και θεάτρου. Φτιάχνει κόμικς για μεγάλους, εξώφυλλα βιβλίων και μουσικών άλμπουμ και διαδικτυακά παιχνίδια γρίφων και εναλλακτικής πραγματικότητας.Έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα(Βρείτε την Ορτανσία, Καστανιώτης 2001) και τις ποιητικές συλλογές Η Εξορία των Αρχαγγέλων, Ιωλκός 2005 και Μαύρος Καθρέφτης , ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ 2015.

Από αυτή την συλλογή-Μαύρος Καθρέφτης- και,  το ομότιτλο ποίημα που επέλεξα να σας παρουσιάσω με την άδεια της εκλεκτής Χίας στην καταγωγή και ταλαντούχου παρουσίας στα γράμματα Μάριον Χωρεάνθης.Την ευχαριστώ.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.