ΜΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;

Γράφει ο Νίκος Γεωργούλης
Σε επισκέπτεται η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.. Σαν να λέμε ο ιεραρχικά αμέσως επόμενος από τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης, Μ. Λογοθέτη. Κι εσύ, ως θεσμικός εκπρόσωπος ενός τόπου, αρχίζεις να της υποβάλεις αίτημα για το μόνιμο μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και την ανάγκη χρηματοδότησης του λιμενικού σου master plan.
Πως το εκλαμβάνει η συνομιλήτρια σου; Ή σε αντιμετωπίζει ως άσχετο με τις διαδικασίες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και κοιτάει το ρολόι της πότε θα περάσει η ώρα να σηκωθεί να φύγει ή πιάνει το υπόγειο μήνυμα και επιστρέφοντας στις Βρυξέλες το … σφυρίζει στους προϊσταμένους της. Έτοιμοι να ενδώσουν είναι. Τους έχουμε στο χέρι. Αν μαζί με τα 155 εκ. ευρώ στις κατασκευαστικές για τις δυο δομές που μας λείπουν, σε Χίο και Λέσβο, τους πετάξουμε άλλα τόσα για δυο – τρία έργα τους, κάμψαμε τις αντιστάσεις τους.
«Μπήκαν όλα στο τραπέζι αλλά αποσυνδέω τα αιτήματα χρηματοδότησης από το μεταναστευτικό», είπε χθες σε συνέντευξη του ο αιτών δήμαρχος Χίου. Που δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να θέσει θέμα χρηματοδότησης του λιμενικού master plan στα καθ’ ύλην αρμόδια ώτα, αλλά είπε … μη χάσει ευκαιρία, να το καταθέσει σε μια συζήτηση για το μεταναστευτικό! Εν γνώσει του, όπως ο ίδιος είπε, ότι τελικά το λιμάνι χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.
Κι ήταν τόση η αγωνία του δημάρχου Χίου να καλύψει το νέο έπος του, που μέσα σε ένα λεπτό έκρινε αναγκαίο να επαναλάβει τέσσερις φορές ότι δεν το έθεσε σε αντισταθμιστική βάση. Τόσο πολύ πίστευε κι ο ίδιος τα λεγόμενα του…
Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Στ. Κάρμαντζης μπορούσε να έχει το άλλοθι ότι παρασύρεται. Δεν καταλαβαίνει που οδηγούν οι πράξεις του. Σήμερα πια, με βεβαιότητα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν γίνεται να μην καταλαβαίνει τι κάνει. Πράττει με πλήρη επίγνωση των πράξεων του. Όπως με πλήρη επίγνωση του ρόλου τους δρουν και όσα τοπικά Μέσα παρέχουν καθημερινά μικρόφωνο χωρίς να αρθρώνουν ένα στοιχειώδη αντίλογο. Έτσι, για τα μάτια του κόσμου…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.