Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το τρίαθλο “Μαστίχαθλον” στη Χίο

 

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών αλλά και θεατώνπραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το τρίαθλο “Μαστίχαθλον” στη Χίο.

Η αφετηρία  ήταν στην Πλατεία του «Αφανή Ναύτη» στο Βροντάδο όπου και εξελίχθηκαν τα αγωνίσματα.

Πολλές οι πρωτιές για το Μαστίχαθλον αυτής της χρονιάς και για τους διοργανωτές,  τον σύλλογο «Ποδηλάτες Χίου» και τον Δήμο Χίου.

Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση ήταν διήμερη, για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αυτήν ΑΜΕΑ στο λεγόμενο special aquathlon αλλά και για πρώτη φορά έγινε Τρίαθλο στο Βόρειο Αιγαίο.

Πολλοί εκ των συμμετεχόντων (ένας στους τρεις) ήταν εκτός Χίου, με τα ανάλογα οφέλη για την τοπική οικονομία.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Κωνσταντίνος Βεργίνας εξέφρασε την ευαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής για την διοργάνωση και  δήλωσε ότι ο Δήμος είναι πάντα έτοιμος να στηρίξει τέτοιου είδους διοργανώσεις  με ευγενείς σκοπούς, άρτια αλλά και έγκαιρη προετοιμασία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την σημασία που έχουν για την τοπική οικονομία τέτοιες πρωτοβουλίες μιας και τις περισσότερες φορές γίνονται στις άκρες της τουριστικής περιόδου την οποία και επιμηκύνουν» δήλωσε ο κος Βεργίνας.

Έσοδα από την διοργάνωση θα διατεθούν στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Χίου του οποίου Πρόεδρος είναι ο Αντιδήμαρχος κος Γιώργος Πατεριμός ο οποίος  εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους  «Ποδηλάτες Χίου» για την συμπερίληψη των ΑΜΕΑ στην διοργάνωση αλλά και για την δωρεά των εσόδων.


 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.