«Με μόνο ένα μπουκάλι νερό την ημέρα οι μετανάστες στην ΒΙΑΛ», καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Με μόνο ένα μπουκάλι νερό την ημέρα, αφού μόνο ένα τους παρέχεται, ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη ΒΙΑΛ και μάλιστα τις δύσκολες καλοκαιρινές ημέρες με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.
«Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο, αποτέλεσμα του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί και την επιβαρύνουν οι συνεχόμενες ροές του τελευταίου διαστήματος» αναφέρει το Κουμμουνιστικό Κόμμα  και προσθέτει ότι «είναι κυριολεκτικά επικίνδυνη για τη ζωή των προσφύγων και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με βεβαρημένη υγεία κ.λπ)».
Το ΚΚΕ επιρρίπτει τις ευθύνες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στη Ν.Δ και στους τοπικούς εκπροσώπους όλων των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ελληνική εμπλοκή στους πολέμους για τα κέρδη του κεφαλαίου και διατυπώνει τα εξής αιτήματα:
Εδώ και τώρα να δοθεί η αναγκαία ποσότητα φαγητού και νερού για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων με ευθύνη δήμου και κράτους.
-Ανθρώπινες συνθήκες παραμονής.
-Απαιτούμε εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τη Χίο και τα νησιά του Αιγαίου.
-Από τώρα και στο εξής να μετακινούνται απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί να εξετάζεται κάθε αίτημα (άσυλο κ.λπ.)».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.