Με παλιά δεξαμενόπλοια οι Τούρκοι προσπαθούν να στείλουν μετανάστες στα νησιά

«Οι Τούρκοι προσπαθούνε χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης.

Σε συναγερμό είναι οι αρχές για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία, με φόντο τις πληροφορίες ότι η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει μετανάστες που πάσχουν από κορονοϊό στη χώρα μας μέσω θαλάσσης.

«Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι με κορονοϊό ή χωρίς κορονοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό», τόνισε ο πουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιάννη Ντσούνο.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό».

Όπως είπε από τη στιγμή που το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση για αυξημένη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, οι έλεγχοι δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, τα επιχειρησιακά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι ελληνικές αρχές «έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία».

«Αυτό που μας έχει προβληματίσει, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζια, είναι ότι προσπαθούνε χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.