ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

 

Μετά από μια μακραίωνη περίοδο δυσβάσταχτου και τυραννικού τουρκικού ζυγού, στις 11 Νοεμβρίου 1912, ανήμερα της Εορτής των πολιούχων της, Αγίων Μηνά, Βίκτωρα και Βκικεντίου, η Χίος απελευθερώνεται από τον ένδοξο Ελληνικό στόλο, αναπνέει ελεύθερη και ενσωματώνεται στον Εθνικό κορμό, στη μητέρα Ελλάδα. Το τίμημα που πλήρωσαν τα νησιά μας για την πολυπόθητη ελευθερία ήταν βαρύ, αλλά ήταν και δικαίωση η απελευθέρωση που επιτεύχθηκε, χάρη στις διπλωματικές ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και στην τόλμη και το ηρωικό φρόνημα στρατού, στόλου και των κατοίκων των νησιών.

Στην περίοδο κρίσεως που διανύουμε, ας αντλήσουμε από το παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας τη δύναμη που απαιτείται για την ενίσχυση της Εθνικής μας συνείδησης και την αλώβητη διατήρηση της αξιοπρέπειάς μας με ομοψυχία και ενότητα. Η Ελληνική σημαία που περήφανη κυματίζει, μας υπενθυμίζει ότι «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» και μας υπαγορεύει το χρέος μας απέναντι στους προγόνους και την πατρίδα μας.

Καλώντας τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού που διοργανώνουμε με τη συνεργασία των τοπικών παραγόντων, φορέων και συλλόγων, τιμώντας την ημέρα γιορτής τιμής και Εθνικής μνήμης τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν, εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

 

                        Παντελής Βρουλής

                         Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.