Μηταράκης: Αναφορά για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας προς έμμισθους και άμισθους δικηγόρους

Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας προς έμμισθους και άμισθους δικηγόρους.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει το αίτημα που γνωστοποιήθηκε με ανοιχτή επιστολή από 69 άμισθες δικηγόρους της Χίου, που έγιναν μητέρες κατά την περίοδο 01/01/2023-23/09/2023.

Σύμφωνα με την επιστολή τους ζητούν να γίνουν δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κατ’ αντιστοιχία των έμμισθων δικηγόρων που όπως σημειώνουν είναι ήδη δικαιούχοι.

«Αποτελεί ένα σημαντικό θέμα και στα πλαίσια της στρατηγικής της Κυβέρνησης για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών», επισημαίνει στην αναφορά του ο κ. Μηταράκης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.