Μηταράκης: Δέσμευσή μας η λειτουργία 2 ασθενοφόρων σε όλες τις βάρδιες στη Χίο

 

 

Η ενίσχυση της υγείας είναι βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περίοδο 2023-2027. Δεσμευθήκαμε στο πρόγραμμά μας για αύξηση των δαπανών στην Υγεία και την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων, εκ των οποίων 700 θέσεις αφορούν το ΕΚΑΒ.
Ήδη την περίοδο 2019-2023:
1. Ενισχύσαμε το Νοσοκομείο της Χίου με 124 προσλήψεις ατόμων όλων των ειδικοτήτων.
2. Ενισχύσαμε το ΕΚΑΒ με 3 νέους επικουρικούς διασώστες και 2 αποσπασμένους από άλλους νομούς της Ελλάδος.
3. Προσλάβαμε ένα νέο οδηγό ΕΚΑΒ στην Αμανή.
4. Θέσαμε σε επαναλειτουργία την Ειδικότητα Πληρώματος Ασθενοφόρου στο Δημόσιο ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, ώστε να εκπαιδευτούν νέοι, ντόπιοι, οδηγοί διασώστες που θα στελεχώσουν το ΕΚΑΒ της Χίου.
5. Προσθέσαμε επιπλέον 3 νέα ασθενοφόρα, 1 στις Οινούσσες και 2 στο ΕΚΑΒ Χίου, ενώ παράλληλα αναμένεται η ενίσχυση με ένα νέο πλωτό ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στα Ψαρά.
6. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται η ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, το Κέντρο Υγείας Πυργίου, ο Ψυχιατρικός Ξενώνας και ήδη γίνονται προσπάθειες ένταξης ανακατασκευής και αναδιάρθρωσης του κτιρίου 1 & 2 του Νοσοκομείου Χίου.
7. Αυξήσαμε τις οργανικές κλίνες του νοσοκομείου από 109 σε 150 και διπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ, ενώ έχουμε προμηθευτεί επιπλέον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου πλήρους οδοντιατρικού συγκροτήματος.
8. Αποσυμφορήσαμε το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο από το μεταναστευτικό πληθυσμό λόγω της μεγάλης αποσυμφόρησης του νησιού
Δέσμευσή μας η λειτουργία 2 ασθενοφόρων σε όλες τις βάρδιες στη Χίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.