Μηταράκης: “Θετικό το αποτύπωμα της διακυβέρνησης, η ΝΔ θα έχει πολύ ποιοτικό ψηφοδέλτιο στη Χίο”

 

Στην συνεδρίαση της διευρυμένης ΔΕΕΠ Χίου, πραγματοποίησε ομιλία ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως το αποτύπωμα της τετραετίας 2019-2023 για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε έναν μίνι-απολογισμό που πραγματοποίησε, κρίνεται ως θετικό. Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επέστησε την προσοχή να μη συγχέονται οι εθνικές με τις δημοτικές εκλογές κάνοντας λόγο για αποφυγή του τακτικισμού που πολλοί θα προσπαθήσουν να βάλουν στο εκλογικό παιχνίδι.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά θα παρουσιάσει ένα ποιοτικό ψηφοδέλτιο στη Χίο, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Με μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία θα έχει ένα πολύ ισχυρό και ποιοτικό ψηφοδέλτιο και έχω απόλυτο σεβασμό σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ομάδα, καλό αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή των προσωπικοτήτων της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο. Θέλω να σας πω ότι ο Δημήτρης Φραγκάκης είναι η Νέα Δημοκρατία που θέλουμε. Είναι ο άνθρωπος που έχει μια μεγάλη δική του επιχείρηση και είναι επιτυχημένος στον ιδιωτικό τομέα αλλά του ζητήσανε να αναλάβει έναν δύσκολο ρόλο, ως γενικός γραμματέας τουρισμοί και δεν το έκανε επειδή έψαχνε μια θέση, αλλά το έκανε επειδή ήθελε να βοηθήσει. Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι πως πριν λίγους μήνες το έφερε η μοίρα να γίνει βουλευτής και να διαδεχτεί τον Μανούσο τον Βολουδάκη, στη θέση του βουλευτή Χανιών. Είπε «έχω μια δουλειά όμως και δεν μπορώ και δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα του βουλευτή αλλά με ενδιαφέρει να συνεχίσω τη δουλειά που κάνω». Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όσους έχουν μια αλαζονική συμπεριφορά και θέλουν να έχουν το εγώ πάνω από το εμείς. Ο Δημήτρης Φραγκάκης είναι η απάντηση σε αυτό.

Εγώ θα πω τρία πράγματα πολύ περιεκτικά και ουσιαστικά.

Το πρώτο είναι πως την τετραετία 2019-2023 στη Χίο έχουμε ένα έντονα θετικό αποτύπωμα. Στα μεγάλα έργα που κολλήσανε για χρόνια, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, στην καθιέρωση του νησιωτικού ΦΠΑ, το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ είχε δοθεί μεταβατικά στηριγμένο στις ροές, σε σημαντικά έργα. Είναι όμως και μια περίοδος με συναισθηματική φόρτιση. Δεν ήταν εύκολη περίοδος. Συνέβησαν δύσκολα πράγματα. Και αυτά τα δύσκολα πράγματα μας χωρίσανε. Αυτή την ένταση, πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας και να δούμε που έχουμε φτάσει σήμερα. Είναι εύκολο καμιά φορά, όταν τελειώσει μια κρίση με ψυχραιμία, να βλέπουμε πολύ πιο εύκολα την κρίση που πέρασε. Να μην μπορούμε να αναλογιστούμε τις δυσκολίες, όταν την έχουμε ξεπεράσει. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε το θετικό αποτύπωμα αυτής της περιόδου, που ανήκει σε όλους μας. Δεν ανήκει μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ανήκει σε όλους μας. Ναι, εμείς είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε τη Νέα Δημοκρατία και ως αποτέλεσμα αυτής της στήριξης, ανήκει σε όλους το μέρισμα αυτό.

Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι πως έχουμε δημαρχιακές και περιφερειακές εκλογές. Σας παρακαλώ, μην τις συνδυάσετε με τις εθνικές εκλογές. Μην αρχίσουν οι τακτικισμοί ότι αν πάει η Νέα Δημοκρατία έτσι, μπορεί να σημαίνει αυτό. Άλλο οι δημοτικές εκλογές, άλλο οι περιφερειακές εκλογές, μπορεί να υπάρχει μια παράταξη, μπορεί να υπάρχουν δυο, έτερον εκάτερον.

Εδώ το θετικό αποτέλεσμα, είναι για το κόμμα, για την παράταξη, για τις εθνικές εκλογές και όλοι μετά δικαιούνται να διεκδικήσουν το μέρισμα μιας επιτυχίας. Να μη μπούμε λοιπόν σε δημοτικοπεριφερειακούς τακτικισμούς. Δε νομίζω ότι θα γίνει. Δεν το λέω προφητικά Δημήτρη, το λέω απλώς για να το αποφύγουμε. Η νίκη ανήκει σε όλους. 

 Είναι δεδομένο σε έναν πολιτικό χώρο, ότι γίνονται κύκλοι. Και υπάρχουν στελέχη που κάποια περίοδο νιώθουν αδικημένα, άλλη καλύτερα και πράγματι υπάρχουν στελέχη που έχουν αδικηθεί. Κοιτάω πίσω στο παρελθόν το ψηφοδέλτιο και βλέπω ότι αδικήσαμε άλλους για λάθος λόγο. Και το λέω τώρα εκ των υστέρων, όχι εγώ, η παράταξη. Η ουσία είναι ότι στις εκλογές πάντα, έχεις ένα πεπερασμένο αριθμό υποψηφίων. 

Είμαι απόλυτα βέβαιος και απόλυτα πεπεισμένος και το είπα σήμερα και στην «Αλήθεια», ότι όταν ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ποιοι τελικά είναι οι τέσσερις υποψήφιοι στη Χίο και το συγκρίνουμε με τα ψηφοδέλτια οποιονδήποτε άλλων κομμάτων, τα ονόματα που ακούγονται στη Νέα Δημοκρατία, από άποψη σπουδών, από άποψη επαγγελματικής σταδιοδρομίας, από άποψη ήθους, από άποψη αναγνωσιμότητας, είναι δέκα βήματα μπροστά από οποιαδήποτε άλλα ψηφοδέλτια έχουν ακουστεί στη Χίο.  Με μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία θα έχει ένα πολύ ισχυρό και ποιοτικό ψηφοδέλτιο και έχω απόλυτο σεβασμό σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ομάδα, καλό αγώνα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.