Μηταράκης: “Να θέσουμε νέες βάσεις στο διάλογο για το Μεταναστευτικό”

 

Ολοκληρώθηκε το διήμερο workshop της Υπηρεσίας Ασύλου της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου  με τη συμμετοχή των στελεχών της, αλλά και καλεσμένων από το ευρύτερο φάσμα του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των πολιτών, νομικοί εγνωσμένης αξίας,  πολιτικές προσωπικότητες και Ολυμπιονίκες αθλητές συναντήθηκαν με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση συνιστά μια πρωτοβουλία της Διοίκησης της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία προσβλέπει στην εξωστρέφεια της Υπηρεσίας μέσω της ανάπτυξης μιας γόνιμης σχέσης αλληλεπίδρασης με Οργανώσεις, Φορείς και Προσωπικότητες που διαδραματίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στο μεταναστευτικό τις τελευταίες δεκαετίες επιδεικνύοντας σημαντικό έργο και βέλτιστες πρακτικές στην υπηρεσία των προσφύγων και αιτούντων διεθνή προστασία.

Χαιρετισμό απηύθυναν διαδοχικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Πάτροκλος Γεωργιάδης και η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κα. Ουρανία Σταυροπούλου.

Ο κ. Μηταράκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, σημείωσε:  

“Η συγκεκριμένη διοργάνωση προσβλέπει στην εξωστρέφεια της Υπηρεσίας  μέσω της ανάπτυξης μιας γόνιμης σχέσης αλληλεπίδρασης  με Οργανώσεις, Φορείς και Προσωπικότητες  που διαδραματίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στο μεταναστευτικό τις τελευταίες δεκαετίες. Με συνδυασμό του εποικοδομητικού διαλόγου και των αποφασιστικών ενεργειών, μπορούμε να θέσουμε νέες βάσεις στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος, όπως το Μεταναστευτικό. Ενός προβλήματος, το οποίο αφορά όλη την κοινωνία, αγγίζοντας διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς μας. Ελπίζουμε, αυτό το workshop να είναι ο σπόρος για έναν εποικοδομητικό διάλογο, ο οποίος θα καρποφορήσει φρέσκες ιδέες για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις για ένα θέμα που είναι πάνω από όλα ανθρωπιστικό”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.