ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας στον Διήμερο Παγχιακό εορτασμό 25 και 26 Ιουλίου τιμά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής και τη μνήμη της Μικράς Ασίας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Οι εκδηλώσεις τελούν κάθε χρόνο υπό την ευλογία και επιστασία του Σεβ.Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ο οποίος είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Αγιοπαρασκευουσίων. Την παραμονή της εορτής, ημέρα Δευτέρα 25 Ιουλίου, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου. Μετά τον εσπερινό και τη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη της Μικράς Ασίας. Ακολούθως την Τρίτη 26 Ιουλίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Μάρκου. Μάλιστα φέτος με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο μέσο του Ιερού Ναού, πάνω στον Επιτάφιο  που έφεραν με κίνδυνο της ζωής τους από το χωριό Αγία Παρασκευή Κρήνης Μικράς Ασίας. Επίσης  χρησιμοποιήθηκαν και Ιερά Σκεύη, όπως το Ιερό Δισκοπότηρο που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε δε σε Πνευματικό τον π. Αντώνιο Τσουκαλά   και του ευχήθηκε με φόβο Θεού, αγάπη, διάκριση και ταπείνωση να επιτελεί το μέγιστο έργο της Πνευματικής πατρότητος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.