ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ) και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), προχώρησαν στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και η έναρξη της συνεργασίας επισφραγίστηκε στη Χίο με την υπογραφή του Μνημονίου από τον Πρόεδρο του ΤΔΕ και συντονιστή εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Μανώλη Χριστοφάκη και από την πλευρά της ΕΜΧ από τον Πρόεδρο Γεώργιο Τούμπο και τον Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης και συντονιστή εκ μέρους της ΕΜΧ, Ηλία Σμυρνιούδη.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται η υλοποίηση σημαντικών δράσεων, όπως:

  • H ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
  • H υποδοχή από την ΕΜΧ πρακτικά ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών του ΤΔΕ.
  • Η συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων του ΤΔΕ με τις ερευνητικές δομές της ΕΜΧ και η ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • H συνδιοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων.
  • Η δυνατότητα στους φοιτητές/φοιτήτριες του ΤΔΕ να εκπονούν διπλωματικές ή διδακτορικές διατριβές, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Η συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης της ΕΜΧ στην εξωτερική συμβουλευτική επιτροπή (external advisory council), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης, του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προωθείται η στενότερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική ανάπτυξη και ειδικότερα με τον βασικό προωθητικό κλάδο οικονομικής δραστηριότητας της παραγωγικής δομής της Χίου, τη Μαστίχα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.