Μυθοπλασία και πραγματικότητα! Αξιοποίηση του (18 ) στο Αίπος !

 

Όταν δουλεύει η φαντασία και υπάρχει πλήρης ενημέρωση των τοπικών και όχι μόνο γεγονότων με ένα απλό ερέθισμα μπορεί κανείς να ονειρευτεί και να πλάσει χιλιάδες έργα όπως στα παραμύθια της Χαλιμάς.
Διάβασα σήμερα ένα κείμενο του φίλου μου Πέτρου Τριπολίτη κάτω από το σκίτσο σχέδιο πρότυπο της αφαλάτωσης και αναφέρεται στην υπό κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στους τρεις Μύλους του Βροντάδου αναφερόμενος επίσης στην μελλοντική αξιοποίηση της παραλιακής Δασκαλόπετρας-Χίου ή ακόμη και μέχρι τον Μέγα Λημνιώνα… εγώ λέω όνειρα θερινής νυκτός και παραμύθια της Χαλιμάς!
Άλλωστε ο φίλος Πέτρος είναι μαθημένος από τα βουνά και τα λαγκάδια επειδή επί πολλά χρόνια τρέχει σε όλες τις φωτιές και δενδροφυτεύσεις ως πρόεδρος της ομάδας Όμικρον του Βροντάδου .
Αυτό που μου άρεσε ήταν η αρχή του κειμένου του φίλου Πέτρου… τό Ακούσατε…. Χωριανοί….μου θύμισε τον κύρικα στο χωριό μου την Καλλιμασιά της δεκαετίας του 1950 που έβγαινε και φώναζε σε όλο το χωριό ζωντανά και διαλαλούσε τα νέα της κοινότητας και των αρχόντων… βλέπετε την εποχή εκείνη υπήρχε μόνο ένα και μοναδικό τηλέφωνο στην κοινότητα και όλα τα νέα καλά κακά ψυχρά και ανάποδα τα μάθαινε πρώτος ο πρόεδρος του χωριού.
Επίσης σε κύριο άρθρο στα Αληθινά με φωτογραφίες από το χιονισμένο Αίπος έχει τίτλο : “Ε, ρε χιόνι για… Αφαλάτωση “φυσικά αναφέρεται στο χαμένο νερό που πάει στράφι στην θάλασσα όπως και το χιόνι με την καθυστέρηση του φράγματος της Κόρης το Γεφύρι (δηλαδή το έργο Φάντασμα δεκαετίας και βάλε) ίσως τώρα που όπως γράφει ο σημερινός δραστήριος και σοβαρός Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος επιτέλους να φτάσει στο τέλος της αποπεράτωσης και δούμε έτοιμο το φράγμα και πιούμε καθαρό και μπόλικο νερό που μέχρι σήμερα λέμε το νερό νεράκι .
Αλλά, αλλού θέλω να καταλήξω με τις σκέψεις και τις ιδέες που μου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα …αφού το ( 18 ) στο Αίπος έχει καεί ως έργο για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών μήπως λέω… μήπως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η περιοχή μιας και ισοπεδώθηκε και να γίνει μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αλλά και από γεωτρήσεις στην γύρω περιοχή και φυσικά και το χιόνι και γίνουν τεράστια έργα με δεξαμενές και από εκεί να υδρεύεται όλη η Χίος με φυσική ροή ;
Βέβαια δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορούσε να πηγαίνει το θαλασσινό νερό σε τόσο μεγάλο ύψος από τον Μηλιγκά ας πούμε που είναι γλυφό το νερό ή από την δυτική ακτή της Χίου ; Αλλά σκέφτομαι πώς πηγαίνει το νερό στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του κόσμου στο Αίπος και έχουν νερό ;
Μάλλον θα υπάρχουν αντλίες που θα μπορούν να εκτινάξουν τόσο ψηλά το νερό !
Δηλαδή αν το καλοσκεφθεί κανείς ότι είναι δυνατόν να υδρεύεται όλη η Χίος με φυσική ροή και με μεγάλη πίεση από μυθοπλασία και όνειρα θερινής νυκτός μπορεί να γίνει πραγματικότητα και λυθεί το υδρευτικό πρόβλημα του νησιού τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες που Εύχομαι στο μέλλον να έχουμε αύξηση τουριστών και να γεμίσουν όλα τα καταλύματα του τόπου μας και να ανοίξουν όλες οι δουλειές .
Το χιούμορ φέρνει γέλιο και το γέλιο είναι υγεία των ανθρώπων και ποιός ξέρει μπορεί το όνειρο ή η μυθοπλασία να μπορεί να γίνει και πραγματικότητα και βγει κάτι καλό στην επικαιρότητα!
Καλό βράδυ με υγεία και χαρά!
Αύριο ξημερώνει νέα μέρα ίσως καλύτερη για όλο τον κόσμο λόγω της ορκωμοσίας !
Χίος 19 Ιανουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.