Νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κα Χρυσή Βιτσιλάκη

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στην ομιλία της στην τελετή ανάληψης καθηκόντων των νέων πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τόνισε τον σημαντικό ρόλο του Πανεπιστημίου για την περιοχή και τις νέες δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας που διαμορφώνονται.

Η κα. Καλογήρου, επισημαίνοντας τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου και την αναγκαιότητα για πρωτοβουλίες και δράσεις  κοινωνικής προσφοράς σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, είπε χαρακτηριστικά ότι «κυρίαρχος ρόλος της επιστήμης είναι η υπηρέτηση του πολίτη».

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που επιβαρύνουν και επιβραδύνουν το έργο των Πανεπιστημίων και έθεσε τον προβληματισμό για την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης της επιστημονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας στην έρευνα, τεκμηρίωση και εφαρμογή, σύμφωνα με τις εκάστοτε διαμορφούμενες ανάγκες.

Τέλος, η κα. Καλογήρου εξέφρασε την πεποίθησή της ότι πρέπει να προηγείται κάθε πολιτικής απόφασης η επιστημονική τεκμηρίωση, με στόχο τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.