Νέα σημαντικά έργα δημοπρατούνται στη Χίο

Την προηγούμενη Παρασκευή 26/2/2021 έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο που περιελάμβανε την πρώτη αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος στο οποίο μεταφέρθηκαν τα έργα που υπήρχαν από το 2020 και τα υπολειπόμενα χρήματα, εκείνα που δεν διατέθηκαν δηλαδή, μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου και την καθημερινή εκπομπή του Κων/νου Κυδώνη “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1” «το βασικό στοιχείο είναι ότι σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται σημαντικότατα έργα για τη Χίο. Ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των εξής έργων:


Αποκατάσταση ρεύματος της Αγίας Ειρήνης (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο), ανάπλασης της Κώμης 726.000 ευρώ (χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο) και τα δυο μεγάλα αντιπλημμυρικά του Καλοπλύτη, έργο προϋπολογισμού αξίας περίπου 2,4 εκατομμυρίων ευρώ και των Μεστών περίπου 3 εκατομμ. ευρώ.

Για αυτά τα έργα ξεκινάει τώρα η διαδικασία να γίνει η δημοπράτηση, η συμβασιοποίηση και η εγκατάσταση του αναδόχου για να ξεκινήσουν σιγά σιγά αυτά τα μεγάλα έργα για τη Χίο».

Με τη βοήθεια και τις χρηματοδοτήσεις των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνεται μια ανάσα πνοής ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σημαντικότατα έργα στο νησί μας.

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Καμπιά – Λεπτόποδα. Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης του
έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού Καμπιά – Λεπτόποδα», που συνδέει τη Βορειοανατολική με τη Βορειοδυτική Χίο. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, επισκέφθηκε το έργο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες και την εξέλιξη τους, τονίζοντας ότι «υλοποιούμε έργα που στόχο έχουν την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και εκσυγχρονίζουν τις υποδομές μας, προς όφελος των πολιτών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.