Νέες Εκδόσεις: Πόπης Χαλκιά- Στεφάνου «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΤΙΜΗΤΗ» (Ποιητική Συλλογή)

 

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου–Τακτ. μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

 

Την ερίτιμο κα Πόπη Χαλκιά- Στεφάνου γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Μας συνδέει μια κοινή πνευματική αντίληψη, γύρω από τα ιδεώδη και τις αιώνιες αξίες που πρεσβεύει η Εκκλησία και το Έθνος μας.

Δεν θα ήταν υπερβολή, αλλά η αποτύπωση της πραγματικότητας, εάν χαρακτηρίζαμε την Κα Πόπη Χαλκιά- Στεφάνου ως την μεγαλύτερη εκκλησιαστική συγγραφέα της τελευταίας πεντηκονταετίας για τον τόπο μας.

Η ίδια, ευρυμαθής και πολυγραφότατη, σεμνή και μελίρρυτη, συμπαθής και αγέρωχη, κατόρθωσε να φέρει στο φως της εκδοτικής πραγματείας μια σειρά περίφημων βιβλίων-τόμων που περιγράφουν, αναλύουν και προβάλλουν την εκκλησιαστική, ηθικοιστορική και αγιολογική τάξη της Χιακής κοινωνίας στο διάβα του χρόνου.

Εικοσιένα (21) βιβλία διαλεκτά: θρησκευτικά, ιστορικά, βιογραφικά. Σε όλα τούτα, μόλις ήλθε να προστεθεί ένα ακόμη, αμιγώς ποιητικό.

«Κληρονομιά Ατίμητη» φέρει τίτλο και όντως αποτελεί μια εξαίσια ποιητική συλλογή, που απαθανατίζει ήθη, ιδέες, φρονήματα, στοχασμούς, ενδόμυχες και καρδιακές προσρήσεις, στον καλαίσθητο τόμο των 125 σελίδων της.

Εξήντα πέντε (65) ποιήματα δοξολογίας στον πανοικτίρμονα Θεό του ελέους και της άκρας φιλανθρωπίας, μα και σε γεγονότα της ζωής, της καθημερινότητας, του τόπου που μας γαλουχεί και ανασταίνει, της πατρίδας μας. Ποιήματα που περιγράφουν γεγονότα, περιστατικά και συναισθήματα των χρόνων μας.

Ο στίχος της ποιήτριας διακρίνεται για το βάθος του στοχασμού που εκφράζει, περικλείει μεγαλείο ψυχής, έντονο λυρισμό, αγάπη που ξεπηδά απ΄ την καρδιά, μειλίχιο πόθο που στοργικά χαράσσει η γραφίδα της φωτισμένης δημιουργού.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που, η κα Πόπη Χαλκιά- Στεφάνου, μέσα στον πνευματικό έρεβο που πλήττει την εποχή μας, εξακολουθεί να δίδει νοήματα ζωής, ελπίδας, χαράς, θάρρους και καρτερικής προσμονής στους αναγνώστες της, μέσα από το λαμπρό, διαχρονικό, θεόπνευστο έργο της.

Την ευχαριστώ ιδιαίτερα που, πάντοτε με θυμάται και με τιμά, συμπεριλαμβάνοντάς με στους αποδέκτες των εκδόσεών της.

Την ευχαριστώ και για την ευγενική αποστολή του τελευταίου πονήματός της (ποιητικού περιεχομένου), την εκδοτική επιμέλεια του οποίου είχαν οι εκδόσεις «ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Αρδηττού 12-16, Αθήνα), με τιμητική αφιέρωση.

Εγκάρδια εύχομαι, στην “ομογάλακτη” κα Πόπη Χαλκιά- Στεφάνου, κατ΄ άμφω υγεία, έτη πολλά και ευλογημένα, πλήρη θείων ευλογιών, εμπνευσμένα και δημιουργικά, στο περιπόθητο συγγραφικό σκάμμα, όπου “εισέτι συνασκούμεθα πλείστοι όσοι” ρομαντικοί του είδους εις πείσμα των καιρών.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.