Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα ξημερώματα

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Το meteo μας προειδοποιεί ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένονταν βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας, και το Ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Στη συνέχεια η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας (Δευτέρα) 08/04 βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

1

Πηγή: meteo.gr

Την Τρίτη 09/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων που περιμένουμε έως το βράδυ της Τρίτης 09/04.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα στα νησιά του αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη:

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.