Νέο τραγούδι για τις μνήμες της μικρασιατικής καταστροφής και προσφυγιάς από το “ΑΡΤΙΟΝ”

ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΑΠΟ ΤΟ “ΑΡΤΙΟΝ”ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ”

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του ΄΄ευ ζην΄΄ ΑΡΤΙΟΝ  επέλεξε αυτές τις Ημέρες Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την εκδίωξη από τις προαιώνιες ρίζες τους, για να παρουσιάσει το νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ ΄΄ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΩΣ ΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ΄΄.

Οι βασικοί δημιουργοί Τάκης Φάβιος, που έγραψε τους στίχους και τη μουσική και ο Δημήτρης Λιούντρης, που ερμηνεύει με ευαισθησία, συναίσθημα και τη μοναδική φωνή του το τραγούδι, προσφέρθηκαν όχι απλά αφιλοκερδώς, αλλά και με εγκάρδια υποστήριξη για την απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής που οφείλουμε στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι  μας κληροδότησαν το ελληνικό και παγκόσμιο πνεύμα και έναν αξιοζήλευτο πολιτισμό.

Θεωρώντας ότι στην εποχή μας τέτοιες πνευματικές πρωτοβουλίες αναζωπυρώνουν τη δίψα για στιβαρή εθνική ταυτότητα  και δίνουν το παράδειγμα και σε άλλους αφυπνισμένους δημιουργούς , πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος ΑΡΤΙΟΝ, αντιστεκόμενος στη λήθη, προσθέτει και ένα ΄΄λιθαράκι΄΄ στη δημιουργία του  οικοδομήματος που στηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών.

Ας γίνει το τραγούδι αυτό ακόμα μια αφορμή για υπενθύμιση , με εμβληματικό τρόπο, των εθνικών μας αξιών ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας καθώς και της αποφυγής παρόμοιων αποτρόπαιων πράξεων.  Ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στις δράσεις μας.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.