ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Νεκρός ναυτικός μετά από έκρηξη σε Ελληνόκτητο πλοίο

 

 

Ένας ναυτικός φέρεται να έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη σε πλοίο της ελληνικών συμφερόντων Karlog Shipping, κοντά στην Ουρουγουάη.

Σύμφωνα με την El País της Ουρουγουάη, η έκρηξη στο πλοίο, τύπου bulk carrier, “Zilos” (σημαίας Παναμά, κατασκευής 2000), έλαβε χώρα περίπου 700 ναυτικά μίλια από το Μοντεβιδέο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε επικοινωνία του Πολεμικού Ναυτικού με το πλοίο, ο καπετάνιος αφού γνωστοποίησε την έκρηξη και το θάνατο του ναυτικού, φέρεται να είπε ότι δε χρειάζονται βοήθεια και έχουν ήδη βάλει πλώρη για το Μοντεβιδέο.

Πάντως ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας απέπλευσε προς το “Zilos”, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Άλλωστε, αν και το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, εμπίπτει στο πεδίο αρμοδιοτήτων της Ουρουγουάη.

H Karlog Shipping ιδρύθηκε το 1973 από τον Επαμεινώνδα Λογοθέτη και σήμερα διαχειρίζεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, τέσσερα bulk carriers.

Το Capital.gr επικοινώνησε με τη ναυτιλιακή, χωρίς, ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση.

Πηγή : www.capital.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.