Να αναζητηθούν ευθύνες από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την έλλειψη νερού στην Βολισσό

Μέρες τώρα η Βολισσός αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με το νερό. Κάθε χρόνο υπήρχε πρόβλημα αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάστηκε στην φετινή θερινή περίοδο. Ασφαλώς ο κόσμος είναι πάρα πολύς ώστε να προλαβαίνουν οι γεωτρήσεις να στέλνουν αρκετό νερό στις δεξαμενές προς  κατανάλωση.

Όπως αναφερθήκαμε και παραπάνω  το πρόβλημα δεν είναι σημερινό ούτε εμφανίστηκε από το πουθενά, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για έλλειψη νερού σε μια περιοχή που  εκατομμύρια κυβικά μέτρα,  από διάφορες πηγές της Αμανής,  καταλήγουν στην θάλασσα. Αυτά όλα τα νερά θα μπορούσαν να είχαν συγκεντρωθεί σε μικρά φράγματα ή λιμνοδεξαμενές  απ΄  όπου θα είχε  την δυνατότητα η Βολισσός να τροφοδοτεί και άλλα χωριά. Αλλά δυστυχώς η ανικανότητα  αυτών των οποίων υπηρέτησαν εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή και η  αδιαφορία τους  να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα νερά, τα οποία  όπως αναφέραμε παραπάνω είναι αρκετά, μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. Εδώ  μπορούμε να αναφέρουμε  τις  πηγές  «Της μάνας του νερού» των Διευχών, τα νερά της Κατάβασης, τα νερά του  Αγίου Δημητρίου του Κουκουλώνα, τα νερά  του Νικηφόρου, «Της μάνας του νερού» των Κηπουριών, των πηγών  των Φυτών,και του Αγγέλου, τα νερά της Σπαρτούντας, τα νερά της Παναγίας Παγούσαινας καθώς  και άλλες πολλές πηγές οι οποίες καταλήγουν άλλες στην παραλία της Αγίας Μαρκέλλας , άλλες στα Λευκάθια και άλλες στο Μάναγρο. Και βεβαίως δεν εννοούμε να στερήσουμε το νερό από αυτά τα χωριά αλλά αναφερόμαστε στο νερό το οποίο τρέχει στους χείμαρρους και δεν χρησιμοποιείται πουθενά. Είναι ντροπή να μιλάμε για έλλειψη νερού σε μια περιοχή όπου ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πληθώρα αποθεμάτων νερού.

Επίσης θα έπρεπε αυτή την περίοδο που δεν υπάρχει νερό και το δίνουν με το σταγονόμετρο, να επιστρατευτούν όλες οι ιδιωτικές γεωτρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να  συμπληρώνουν το νερό που στερείται ο πολίτης.

Ασφαλώς ευθύνη δεν έχει ούτε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης  Κάρμαντζης  ούτε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Βασίλης Μυριαγκός. Αυτοί με όλες τις δυνάμεις τους και όλα τα μέσα που διαθέτει η ΔΕΥΑΝΧ προσπάθησαν και προσπαθούν ώστε να μην στερηθούμε έστω και αυτή την σταγόνα που φθάνει για κατανάλωση στις βρύσες μας.

Αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη  για την περιοχή της Αμανής και  κατ΄ επέκταση  για  το νερό,  είναι όλοι οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι  στον πάλε ποτέ Δήμο της Αμανής οι οποίοι δεν είχαν την πολιτική βούληση αλλά ούτε και την γνώση να απορροφήσουν τα κονδύλια για τα έργα υποδομής που χρειαζόταν η περιοχή.

Η Αμανή δεν χρειαζόταν “νοσοκόμα”. Χρειαζόταν Δημάρχους που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιοχής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.