Να Αξιοποιηθούν οι Χώροι στην Παλαιά Λαχαναγορά.. ΠΑΖΑΡΙ !

Ακούω καθημερινά από τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν για αναξιοποίητα κρατικά ή Δημοτικά κτίρια ! Πριν λίγες μέρες κοντοστάθηκα στο Παζάρι και σε συζήτηση με καταστηματάρχη της περιοχής μου λέει: ” κοίταξε μία κατάσταση πού επικρατεί”!
Όλα αυτά τα κτίρια πού φυσικά τα θυμάμαι κι εγώ έσφυζαν από μεγάλη δραστηριότητα και ζωντάνευαν την περιοχή !
Εάν δεν γίνει κάτι στο τέλος θα γκρεμίσουν! Βέβαια όλοι οι χώροι είναι ένα ξέφραγο ΠΑΡΚΙΝΓΚ με όλα τα επακόλουθα !
Κατρουλιές και ανθρώπων και σκύλων καθώς και σκατό πίσω από ορισμένα μόνιμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα !
Δεν θα πω για το Κοντέινερ των Σκουπιδιών καθώς και τούς δέκα κάδους  ανακύκλωσης και απορριμμάτων γενικώς !
Μπόχα και δυσοσμία !
Τόσα χρόνια λέγαμε ότι το Ψαράδικο πετούσε τα ψάρια! Αλλά έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια! Αλλά η βρωμιά βρωμιά ! Μιλάμε για μεγάλη υποβάθμιση της περιοχής !
Δεν περίμενα τίποτα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, αλλά προτείνω στην Νέα που κλείνει τον άλλο μήνα δύο χρόνια και προσωπικώς στον Σταμάτη ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ πού κόβει το Μυαλό του σαν ξυράφι ΚΑΡΟΥΣΙΚΟ ας ρίξει μια ματιά και ας σκεφτεί τί μπορεί να γίνουν και τα Δημοτικά εγκαταλελειμμένα κτίρια και η ανάπλαση της περιοχής!
Ίσως κάποια παιδική Χαρά ! Ή ένα μοντέρνο ΠΑΡΚΙΝΓΚ επί πληρωμή με στέγαστρα !
Παλαιά θυμάμαι υπήρχαν ανατολικά στο χώρο στάθμευσης δίπλα στα γραφεία τού Κυνηγετικού Συλλόγου Δημόσια Αποχωρητήρια, όπου και σήμερα υπάρχουν πολλές κατρουλιές !
Επειδή στον Δημοτικό κήπο τα αποχωρητήρια έχουν ώρες λειτουργίας και τις αργίες κλειστά μήπως είναι καιρός να γίνουν Τουαλέτες Πολυτελείας στο Παζάρι με μόνιμο προσωπικό όλο το εικοσιτετράωρο και όποιος πηγαίνει για ένα καθαρό και αξιοπρεπές χέσιμο ή κατούρημα για να είναι πάντα καθαρά και αποστειρωμένα όπως στα ξενοδοχεία πολυτελείας να πληρώνει εισιτήριο για να πληρώσουν και το προσωπικό που θα τα έχει πεντακάθαρα αλλά και τα υλικά καθαρισμού και σαπούνια, χαρτιά,απολυμαντικά και ό,τι άλλο χρειάζεται ;
Εγώ μία σκέψη και μία πρόταση κάνω σαν ενεργός πολίτης πού βλέπω καθημερινά τα προβλήματα τού κόσμου πού δεν βρίσκει κάποιο μέρος καθαρό για την ανάγκη του!
Όλοι ψάχνουν να βρουν κάπου είτε σε καφετέρια είτε σε γνωστό κατάστημα πού διαθέτει τουαλέτα και φυσικά να είναι καθαρά και αποστειρωμένα και πρωτίστως προσβάσιμα και για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αναπηρίας !
Εάν πράγματι στο νησί μας θέλουμε Τουρισμό και γενικώς ξένους πρέπει να τούς παρέχουμε τα αυτονόητα και να έχουμε και την πόλη μας καθαρή και φιλόξενη!
Στις φωτογραφίες φαίνεται η όλη ασυδοσία της περιοχής!
Ακόμη και το περίπτερο έχει κλείσει από την βρωμιά των κάδων !
Εύχομαι κάποιοι να λάβουν κάπως σοβαρά τις προτάσεις μου και να φροντίσουν για μια ωραία και καθαρή πόλη !
Καλό Ξημέρωμα !
Χίος πρώτη Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.