« Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο –έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», ζητά το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου

Την αντίθεσή τους ως προς το νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που προωθεί η κυβέρνηση δίνοντας δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να ιδιωτεύουν, εκφράζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου . Σε αυτήν αναφέρουν:

«Το Δ.Σ του Σωματείου καταγγέλλει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση .Μετά τα απογευματινά ραντεβού  με  πληρωμή από τους ασφαλισμένους στα νοσοκομεία ,έρχεται ο πέλεκυς της κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στα νοσοκομεία, οδηγώντας όσους νοσοκομειακούς γιατρούς μπορούν, να ασκούν το επάγγελμα και ως ιδιώτες. Έτσι ,καθιστά  τους ασφαλισμένους και δη τους συνταξιούχους  πελάτες, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ,αλλιώς παραδίδονται  στην τύχη τους .Χειροτερεύει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών με άμεση επίπτωση για τους ασθενείς. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το έκτρωμα που έχει φέρει να κάνει νόμο και καλούμε τους συνταξιούχους να απαιτήσουμε περίθαλψη για αξιοπρεπή ζωή. Έχουμε πληρώσει και δεν ζητάμε χάρισμα». Καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου ΙΚΑ και λοιπών Ταμείων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.