Να γίνουν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία της Χίου άμεσα

 

Στάση εργασίας προκηρύσσει για αύριο το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου από τις 11:00-15:00 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην κοινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν η ΕΛΜΕ Χίου και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών στις 11:00 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το  ΝΤ  Χίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την οργή του  για  το  τραγικό  περιστατικό  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών  που  είχε  σαν αποτέλεσμα  τον άδικο χαμό του 12χρονου μαθητή  και τον τραυματισμό  άλλων 2 συμμαθητών του.

Δυστυχώς και αυτό το συμβάν είναι άλλο ένα θλιβερό παράδειγμα της υποχρηματοδότησης όλων των κυβερνήσεων, σε σχέση και με τα σχολικά κτίρια, γιατί ζυγίζουν τις ζωές των παιδιών μας με βάση τις αντοχές της οικονομίας. Η ασφάλεια και ο έλεγχος της σχολικής μονάδας είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας για εμάς και τα παιδιά μας! Ο συνολικός έλεγχος για την αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική θωράκιση.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και οι δημοτικές αρχές, μεταξύ αυτών και της Χίου, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΖΗΤΑΜΕ άμεσα η δημοτική αρχή να ξεκινήσει ελέγχους σε όλα τα σχολεία του νησιού για τη λειτουργία των καυστήρων, την αντικατάσταση των παλιών, τη συντήρηση όποιων δεν έχουν συντηρηθεί, την εξέταση των χώρων που βρίσκονται. Κανένας καυστήρας δίπλα ή κάτω από τάξεις! Άμεσες ενέργειες σε συνεργασία με την πυροσβεστική για τη μετακίνησή τους σε ασφαλείς χώρους για τα παιδιά. Να δημιουργήσει τεχνική ομάδα συντήρησης των σχολείων σε όλα τα επίπεδα

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.