Να ‘ταν τα νιάτα δυό φορές! Ώρα για αφισοκόληση… Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς!!!

Βλέποντας σήμερα την κοσμοσυρροή στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μού ήρθαν χιλιάδες αναμνήσεις από την δεκαετία του 1980 με τον πόλεμο της αφίσας!
Τι να πρωτοθυμηθούμε από την αντιπαλότητα τα βράδια που γινότανε ανάμεσα στις νεολαίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας!
Με τους κουβάδες γεμάτους γλουτολίνη και τα ρολά στα χέρια πάνω σε σκάλες και πάνω σε φορτηγά αυτοκίνητα εν όψει κάποιας ομιλίας στελέχους ή αρχηγού του κάθε κόμματος και ενώ το ένα κόμμα κολλούσε τις αφίσες του, πήγαιναν από πίσω του άλλου κόμματος και σκεπάζανε τις αφίσες…με αποτέλεσμα στο τέλος της νύχτας και μόλις έβγαινε ο ήλιος να ήταν όλες οι αφίσες κουβάρι.
Πολλές φορές έπεφταν και λίγες ψιλές ή ορισμένοι ανεγκέφαλοι χρωμάτιζαν ακόμη και τις γυναίκες του άλλου κόμματος σε ευαίσθητα σημεία για εκδίκηση!
Ευτυχώς Ξύπνησαν οι ψυχραιμότεροι και από τα δύο κόμματα και έβαλαν κάποιους ηθικούς κανόνες και τάξη οι οποίοι ήταν:
Όταν την ημέρα που Ξημερώνει έχει ομιλία στο τάδε σημείο ή χωριό ή γειτονιά το ένα κόμμα να μην πηγαίνουν οι αφισοκολλητές νεολαίοι του άλλου κόμματος και να καλύπτουν τις αφίσες.
Αλλά δεν προλάβαιναν να τελειώσουν οι ομιλίες του ενός κόμματος και αμέσως το άλλο κόμμα έβαζε τις δικές του αφίσες!
Αυτός ήταν ο πόλεμος της αφίσας!
Δηλαδή ανασούμπουρδου και αναμπουμπούλα!
Αυτό είχε καταντήσει αηδία με τεράστια αφισορύπανση και δεν υπήρχε κολώνα της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ ή οι ταμπέλες ανακοινώσεων κηδειών πού να μην ήταν από πάνω μέχρι κάτω μες τις αφίσες όλων των χρωμάτων.
Οι δρόμοι των πόλεων και των χωριών ήταν μες το πολύχρωμο χαρτομάνι και έτσι και έβρεχε φράζανε οι αγωγοί και πλημμύριζαν οι δρόμοι.
Μέχρι που οι τριακόσιοι φωστήρες ψήφισαν νόμο και απαγορεύεται η αφισοκόλληση.
Το κακό όμως είναι ότι και σήμερα πού ενώ δια νόμου έχει απαγορευθεί η αφισοκόλληση ένα κόμμα απολειφάδι συνεχίζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα να παραβιάζει το νόμο και με το έτσι θέλω με φασιστικό τρόπο να τοποθετεί αφίσες και πανό σε κολώνες ,σε τείχους και μάντρες!
Δυστυχώς ενώ λεγόμαστε πολιτισμένο κράτος δικαίου και σταθερότητας με υποτιθέμενο νομοθετικό πλαίσιο εν τούτοις οι τραμπούκοι συνεχίζουν τις παρανομίες τους παντός είδους για να καρπωθούν Πολιτικά οφέλη!
Δεν θα αναφερθώ σε άλλες τραγελαφικές πράξεις και ενέργειες της σημερινής εποχής γιατί θα χρειαστεί βιβλίο χιλίων σελίδων!
Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τον καλύτερο για νέο αρχηγό τους και να τιμήσουν τον άδικο και πρόωρο χαμό της ΦΩΦΗΣ!
Καλό βράδυ με Υγεία και Χαρά!
Ξημερώνει αύριο μεγάλη εορτή του Αγίου Νικολάου προστάτη του πολεμικού ναυτικού και των ναυτικών μας και της Εμπορικής Ναυτιλίας Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες!
Χίος, 5 Δεκεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.