Νότης Μηταράκης:”Ας προτάξουν το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ

 

Σε απάντηση δήλωσης πολιτευτή Χίου της ήσσονος αντιπολίτευσης, ο οποίος αρχικά πανηγυρίζει ότι “εξασφαλίσαμε τα κονδύλια για την επέκταση και βελτίωση του κρατικού μας αερολιμένα”, – φαντάζομαι εννοεί ότι τα εξασφάλισε η Κυβέρνηση της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για όλους τους Χιώτες -, και εν συνεχεία προσπαθεί να βγάλει καχεκτικό το νέο αεροδρόμιο της Χίου, να σημειώσω ότι το έργο κατασκευάζεται σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό, όπως ακριβώς είχε δημοπρατηθεί.

Συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει (Α) τη σημαντική επέκταση του κτηρίου κατά 512 τ.μ., δηλαδή 40% (αύξηση χώρων αναχωρήσεων – αφίξεων, διαχωρισμός σε εντός και εκτός Schengen, βελτίωση γραφειακών χώρων) και (Β) την επέκταση του διαδρόμου στα όρια της απαλλοτρίωσης από 1510 μ. σε 1800 μ., εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων charter και μεγαλύτερων αεροσκαφών, όπως ακριβώς προσδοκά το νησί για την τουριστική του ανάπτυξη. Το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη και με τη συμβολή όλων, θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Παραλείπει δε να επισημάνει ότι σε μία τετραετία, η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, ολοκλήρωσε τις μελέτες, προκήρυξε το διαγωνισμό, ολοκλήρωσε την κατακύρωση του διαγωνισμού, εγκαταστάθηκαν οι ανάδοχοι και ξεκίνησαν οι εργασίες.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, κάποιοι την κλάψα και τη μιζέρια κι ας προτάξουν το ΕΜΕΙΣ μπροστά από το ΕΓΩ.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.