Νότης Μηταράκης: “Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις στην τοπική κοινωνία, επιστρέφοντας πίσω τη χρήση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης. Προχωράμε με την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας στις Δομές Φιλοξενίας”

 

Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στη Δομή Φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα

Τη δομή φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα, επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για την 85η ΔΕΘ.

Μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό της δομής, η οποία τον Αύγουστο του 2020 είχε περισσότερους από 1500 διαμένοντες και σήμερα έχει λιγότερους από 1100, ο κ. Μηταράκης διαπίστωσε τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ολοκλήρωση της νέας περίφραξης, σύμφωνα με τα νέα, σύγχρονα δεδομένα ασφαλείας των ελεγχόμενων δομών σε όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δήλωσε:

“Επισκέπτομαι για δεύτερη φορά τη δομή Νέας Καβάλας. Έχουν μειωθεί κατά 1/3 οι διαμένοντές της. Σε κοντέινερς για να υπάρχουν πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Βλέπουμε την ολοκλήρωση της ασφαλούς περίφραξης για την μετατροπή της δομής σε ελεγχόμενη, όπως θα γίνει με όλες τις δομές της ενδοχώρας. Κυρίως παραδώσαμε πίσω τον διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης, τον οποίο είχαμε καταλάβει ως Κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, πίσω στην χρήση της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένα έργο για εκπαιδευτικούς λόγους και αυτό παραδόθηκε πίσω. Ό,τι υποσχεθήκαμε στην τοπική κοινωνία το εκπληρώσαμε. Γενικά στην Β. Ελλάδα βλέπουμε πλέον πολύ λιγότερες δομές να λειτουργούν. Βλέπουμε 40% λιγότερους διαμένοντες σε σχέση με το 2020. Βλέπουμε σε όλη τη χώρα την ανάκτηση του ελέγχου στο Μεταναστευτικό, μία μεγάλη διαφορά”.

Τον κ. Μηταράκη συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων κ. Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου, ο Διοικητής και Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ.κ. Αναστάσιος Μαντάγαρης και Σπύρος Hagabimana.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.