Νότης Μηταράκης: “Εμείς μιλάμε με έργα και νούμερα”

 

Διαβάζοντας την δήλωση του βουλευτή Χίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, για το μεταφορικό ισοδύναμο, μόνο έκπληξη μπορεί να αισθανθεί κάποιος με την κατηγορία ότι η κυβέρνηση δήθεν δεν έχει στηρίξει τους νησιώτες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε το μέτρο, αύξησε τον αριθμό των νησιών που είναι δικαιούχοι και σχεδιάζει να τον αυξήσει ακόμη περισσότερο.

Τα απαραίτητα κονδύλια, για τις επόμενες πληρωμές, έχουν ήδη πιστωθεί στο αρμόδιο Υπουργείο στις 29 Μαρτίου και, σύμφωνα με την ενημέρωση, αναμένεται πολύ σύντομα να πληρωθούν επιβάτες και επιχειρήσεις.

Εμείς μιλάμε με έργα και νούμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2018 είχε προϋπολογίσει 60 εκατ. Ευρώ, αλλά τελικά έδωσε μόνο 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019, οι δικαιούχοι έλαβαν 28,6 εκατ. ευρώ.

Επί Νέας Δημοκρατίας, το 2020 δώσαμε 49,4 εκατ. ευρώ, το 2021 δώσαμε 25,6 εκατ. ευρώ (άλλωστε λόγω lockdown υπήρχε περιορισμός και στις κινητοποιήσεις) και το 2022 δώσαμε 71,7 εκατ. ευρώ, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έχουν δοθεί όλα τα χρόνια μαζί.

Είμαστε αυτοί που δίνουμε όραμα στις τοπικές οικονομίες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπράκτως στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, η μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διότι με τις μεταβατικές διατάξεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον μειωμένο ΦΠΑ θα τον είχαμε απωλέσει στα πέντε νησιά Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο από την 1η Ιανουαρίου το 2022.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει με έργα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.