Νότης Μηταράκης: Να στηρίζουμε τους αθλητές ολυμπιακών αθλημάτων, νησιωτικών περιοχών για τη συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα

Την πρόταση να επιτραπεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους των νησιωτικών περιοχών, να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των αθλητικών ομάδων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων, έθεσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην συνάντηση τονίστηκε το αυξημένο κόστος μετακινήσεων για τις ομάδες και τους αθλητές νησιωτικών περιοχών ως τροχοπέδη συμμετοχής τους στα εθνικά πρωταθλήματα. Διαπιστώθηκε η ανάγκη στήριξής τους, καθώς μέχρι τώρα αναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα.

Με το πέρας της συνάντησης, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της νησιωτικότητας είναι ανάγκη να στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητές και τις ομάδες ολυμπιακών αθλημάτων που εδρεύουν σε νησιωτικές περιοχές. Σήμερα καλούνται να καλύψουν σημαντικό κόστος μετακινήσεων, με αποτέλεσμα να απέχουν πολλές φορές από εθνικές διοργανώσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει πολλές φορές να συμβάλει οικονομικά αλλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο. Συζήτησα λοιπόν με τον κ. Λ. Αυγενάκη να εξετάσει με τα συναρμόδια Υπουργεία την σχετική διάταξη.».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.