Ν. Μηταράκης| Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κοροϊδεύει για το Αεροδρόμιο της Χίου

Με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 178.560 ευρώ, για να ξεκινήσει η διαδικασία σύναψης σύμβασης με Τεχνικό Σύμβουλο, ο οποίος θα υποβοηθήσει την Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων στην εκπόνηση μελετών, για την δημοπράτηση του έργου: «Επέκταση – βελτίωση πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Χίου «ΟΜΗΡΟΣ».
Η σύναψη της σύμβασης θα γίνει, με την διαδικασία του άρθρου 128 παρ. 2 του Νόμου 4412/2016 και με στοιχείο διαπραγμάτευσης και αντίστοιχο κριτήριο ανάθεσης, την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.
Με την ίδια Υπουργική Απόφαση εγκρίνεται η συμμετοχή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης των ακόλουθων εταιρειών:

  • ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε. («ΝΑΜΑ Α.Ε.»).
  • GTB ΑΝΟΔΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («GTB  ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε.»).
  • A.D.T. ΩΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε («ADT –   ΩΜΕΓΑ Α.Τ.Ε»).
  • ΣΥΣΤΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ («ΣΥΣΤΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ»).

Επιπλέον ορίζεται ως Προϊστάμενη Αρχή η Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
«Να υπενθυμίσουμε, πως είχε προηγηθεί η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο αναλαμβάνει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη δημοπράτηση όλων των έργων εντός του χώρου του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, δηλαδή την επέκταση του διάδρομου προσγειώσεων και των έργων βελτίωσης – αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του.
Η συνολική αμοιβή του Τεχνικού Συμβούλου ανέρχεται στα 144.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ 24%  και στα  178.560 ευρώ με ΦΠΑ 24%», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση του Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης ανέφερε τα παρακάτω:
«Δίνουν ψίχουλα, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση για να βρουν σύμβουλο, για να γίνει νέα μελέτη, για να δημοπρατηθεί το έργο. Δηλαδή στην πράξη, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για να προχωρήσει το έργο την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Βέβαια μας το είχαν πει, δεν ήθελε το Υπουργείο να προχωρήσει το έργο, αλλά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν κάτι. Παράλληλα, για την απαραίτητη αναβάθμιση και επέκταση των κτηριακών υποδομών δεν γίνεται καμία αναφορά. Σκέτη κοροϊδία. Δέσμευση μου η ολοκλήρωση του έργου ως πρώτη προτεραιότητα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.