Ν. Μηταράκης: “Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προετοιμάζουν -και η Ευρωπαϊκή Αριστερά όπου ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ- επίθεση εναντίον της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων ”   

 

Την αυστηρή πολιτική αποτροπής παράνομων εισόδων που ακολουθεί η χώρα μας και έχει οδηγήσει στις χαμηλότερες ροές της δεκαετίας, ανέδειξε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε εμφατικά ότι “στο πεδίο οι ροές παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές, έχουμε 4.350 αφίξεις και 8.500 πέρυσι που ήταν οι χαμηλότερες της δεκαετίας σε σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δε σημαίνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προσπαθήσει να δημιουργήσει ξανά ένα σκηνικό σαν αυτό του Έβρου και στα νησιά. Αποδείξαμε το 2020 ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια πρόκληση”.

Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης στηλίτευσε το γεγονός ότι “στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προετοιμάζουν -και η Ευρωπαϊκή Αριστερά όπου ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ- επίθεση εναντίον της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο” και προσέθεσε πως “είναι εθνική γραμμή η προστασία των εθνικών μας συνόρων. Δυστυχώς, στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να εκμεταλλευθούν αυτό που λέει η Τουρκία στα ευρωπαϊκά fora εις βάρος της πατρίδας τους”.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στάθηκε στη νέα πρακτική της Τουρκίας, λέγοντας ότι “υπάρχει μια αυξημένη ένταση στον Έβρο. Υπάρχει αυτό που βλέπουμε, τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς προσπαθούν σε κάποιες νησίδες που έχουν δημιουργηθεί πάνω στη συνοριογραμμή να εγκαταστήσουν μετανάστες και μετά να ζητήσουν από την Ελλάδα να ψάξει να τους βρει. Θυμίζω ότι ο Έβρος είναι μια στρατιωτικοποιημένη περιοχή. Για να περάσεις, αυτό γίνεται με την πλήρη ανοχή των τουρκικών αρχών”, συμπληρώνοντας πως “η Ελλάδα εφαρμόζει μια πολιτική αποτροπής παράνομων εισόδων, μια πολιτική που και το Διεθνές Δίκαιο και οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών Δικαστηρίων έχουν επιβεβαιώσει”.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως “δεχόμαστε μια έντονη τουρκική προπαγάνδα και πολλά δημοσιεύματα που βλέπουμε στον ξένο τύπο στηρίζονται κατά κανόνα σε πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής. Η Τουρκία πολιτικά έχει πιεστεί από αυτό το θέμα. Αντιθέτως με αυτά που λέγονται, η πολιτική της χώρας μας προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές”. 

“Έχοντας ισχυροποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της και με τις σημαντικές συμμαχίες μας σε διεθνές επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.