Ν. Μηταράκης: “Ό,τι δεσμευθήκαμε απέναντι στους νησιώτες, το πραγματοποιήσαμε.” [Φώτο&Βίντεο]

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης εγκαινίασε την νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή  στην Κω

Tα εγκαίνια της σύγχρονης Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στην Kω μετά από εκείνη της Λέρου, τέλεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιτρόπου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης,  ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκου  και οι βουλευτές της Ν. Δ, κ. Βασίλης Υψηλάντης και ο κ. Γιάννης Παπάς.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη δεσμεύθηκε να ανακτήσει τον έλεγχο του Μεταναστευτικού. Έβαλε στόχο την ουσιαστική μείωση των ροών και τον δραστικό περιορισμό της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι ροές στη χώρα μας έχουν μειωθεί κατά 90%. Από 121 δομές σε όλη τη χώρα, σήμερα παραμένουν 35.

Στις δύο δομές που εγκαινιάστηκαν σήμερα στη Λέρο και στην Κω από 6.500 αιτούντες άσυλο που είχαμε πριν έναν χρόνο, σήμερα έχουμε κάτω από 600. Αποσυμφόρηση κατά 90%.

Δεσμευθήκαμε απέναντι στους νησιώτες να γυρίσουμε σελίδα και αναγνωρίζουμε στους νησιώτες ότι σήκωσαν ένα δυσανάλογο βάρος τα προηγούμενα χρόνια. Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο στόχος είναι πλέον ο διαμοιρασμός της μεταναστευτικής κρίσης πιο δίκαια σε όλη την Ευρώπη και αυτό επιδιώκουμε στο Νέο Σύμφωνο.

Οι νέες δομές προσφέρουν αφενός αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, κάτι που θα περιμένει κάποιος από την Ελλάδα και την ΕΕ, αφετέρου ένα αυξημένο αίσθημα ασφάλειας για τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.

Ό,τι δεσμευθήκαμε απέναντι στους νησιώτες, το πραγματοποιήσαμε.’’

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.