Ν. Μηταράκης: «To ΥΜΑ εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και σύμφωνη με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

 

Λιουμπλιάνα: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Ελευθεριών (FRA)

 

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Ελευθεριών (FRA) για την περίοδο 2021 – 2024, υπέγραψαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης και ο Διευθυντής του Οργανισμού κ. Michael Ο’Flaherty, στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα.

 

Το Μνημόνιο ανανεώνει τη συνεργασία του ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Ελευθεριών με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε θέματα συμβουλευτικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης δυνατοτήτων των στελεχών του Υπουργείου, στον τομέα της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη.

 

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: ‘’Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Ελευθεριών της ΕΕ, καθώς το ΥΜΑ εφαρμόζει μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και σύμφωνη με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Στόχος μας είναι μέσω της στήριξης του FRA, να επιτύχουμε βέλτιστες πρακτικές και περαιτέρω εξειδίκευση του στελεχιακού δυναμικού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων’.’’

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.