Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει της  δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου που παραπέμπεται σε δίκη ως κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, για τη  συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020, ενεργοποιώντας έτσι το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι η πρώτη δική με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο, για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και συμμόρφωσης των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά.

Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς μας , για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη στη πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτη.

   Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις  9 Νοεμβρίου!

 

 

Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

 

Παναγιώτης Νικήτας                    Σοφία Γατανά

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.