Ξεκίνησαν οι εργασίες για την «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ)» στα Ψαρά

 

 

 

Ξεκίνησαν στο νησί μας και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες του υποέργου: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ)», συμβατικού προϋπολογισμού 1.057.760,20 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α).

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και των έργων διάθεσης αυτής, δυναμικότητας 1.712 ι.κ. με προοπτική εικοσαετίας για τον μοναδικό οικισμό του νησιού μας.

 

 

Περιλαμβάνει εκτός από τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, τη θέση σε αποδοτική λειτουργία, τις δοκιμές ολοκλήρωσης καθώς και τις δαπάνες της 6μηνης λειτουργίας και συντήρησης της μονάδας από τον ανάδοχο.

Αποτελεί τμήμα του μεγαλύτερου έργου: «Έργα υποδομής διαχείρισης ακαθάρτων, ομβρίων και ύδρευσης Ψαρών», συμβατικού προϋπολογισμού 4.415.704,81 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος επεσήμανε ότι «Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας για το νησί μας έργο, προϊόν πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειας των στελεχών του δήμου μας, του Δήμου Χίου, που «τρέχει» τις διαδικασίες υλοποίησης, καθώς και της Ε.Υ.Δ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Συνεχίζουμε…». Ευκαιρίας δοθείσης εξέφρασε και τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που συντέλεσαν στο να δρομολογηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για το νησί των Ψαρών και τους κατοίκους του.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.