Ξεκίνησε η επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής” με… προϋποθέσεις .

Από 01/06/2021 ξεκίνησε η επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης, σύμφωνα με την υπ. αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950/22-5-2021 Απόφαση , ΦΕΚ 2141/Β΄/22-5-2021 και σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται παρακάτω :

  • Για το Κεντρικό Αναγνωστήριο και μόνο σε περίπτωση ανάγκης οι χρήστες θα μπορούν να προσέρχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται.
  • Για το Δανειστικό Τμήμα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 10:00 έως 15:00 .O μέγιστος αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στον χώρο και  που θα εξυπηρετούνται θα είναι  μέχρι 2 άτομα και ο χρόνος  παραμονής  τους  δεν θα είναι μεγαλύτερος των 15 λεπτών. Για οργανωμένες επισκέψεις απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα,
  • Για το Μουσείο Αργέντη ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο χώρο θα είναι μέχρι 13 άτομα ενώ για οργανωμένες ομάδες  έως 8 άτομα. Οι επισκέπτες αφού προμηθευτούν εισιτήριο και τα σχετικά έντυπα θα παραλαμβάνουν από τον χώρο υποδοχής αριθμημένη κάρτα την οποία κατά την έξοδό τους οφείλουν να επιστρέψουν στον αρμόδιο υπάλληλο προκειμένου να απολυμανθεί.
  • Για την είσοδο στη Βιβλιοθήκη και για όλους τους χώρους απαιτείται η χρήση μάσκας. Επίσης κατά την είσοδό τους οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά που διατίθενται από τη Βιβλιοθήκη εφαρμόζοντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.
  • Κατά την είσοδο και την παραμονή των χρηστών στη Βιβλιοθήκη, απαιτείται η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, τόσο μεταξύ τους όσο και από τους υπαλλήλους.
  • Για λόγους ασφαλείας τα βιβλία που επιστρέφονται θα παραμένουν σε καθορισμένο χώρο για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται και εν συνεχεία, , θα είναι ξανά διαθέσιμα για το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία  οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο 22710-44246  από 08:00 έως 15:00 από Δευτέρα έως  Παρασκευή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.