Ξεκινά το έργο μετατόπισης του παραλιακού δρόμου του Αεροδρομίου – Σε εξέλιξη τρία σημαντικά έργα

 

Χθες δόθηκε η έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή για την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο για το παραλιακό δρόμο του Αεροδρομίου. Ο εργολάβος ξεκινάει τις εργασίες του. Μπαίνουν πια τα θεμέλια των εργασιών του συνόλου του αεροδρομίου μετά τη μετατόπιση του δρόμου. Η Περιφερειακή Αρχή και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι μπροστά στο θέμα του αεροδρομίου, προχωράει το έργο και είναι αναγκαίο να συμπορευτεί και η πολιτεία, δηλαδή το Υπουργείο Υποδομών που έχει την ευθύνη να προχωρήσει το έργο με στόχο να αναβαθμιστεί συνολικά το αεροδρόμιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1”  ανέφερε:

«Εκτός από τη μετατόπιση του δρόμου που πλέον ο εργολάβος θα εγκατασταθεί, εμείς έχουμε αναθέσει σε μελετητικό γραφείο την μελέτη για τον κόμβο εισόδου και εξόδου του αεροδρομίου, για να μπαίνουν και να βγαίνουν οι πεζοί και τα οχήματα από το αεροδρόμιο με ασφάλεια και σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα μας υποδείξει και χώρο για την οργανωμένη στάθμευση αυτοκινήτων με προδιαγραφές αεροδρομίου, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν το σύνολο των υπηρεσιών του νέου αεροδρομίου.

Τέλος, το τρίτο και σημαντικότατο έργο της περιοχής αποτελεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Κονταρίου αεροδρομίου, μια περιοχή στην οποία με την πρώτη βροχόπτωση πλημμυρίζουν επιχειρήσεις, σπίτια, καταστήματα, μια περιοχή η οποία τις τελευταίες δεκαετίες είναι σοβαρά υποβαθμισμένη λόγω των μεγάλων πλημμυρών και τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και σε αυτό το πρόβλημα οριστική λύση, δημιουργώντας μεγάλους αγωγούς απορροής ομβρίων και διευθετώντας τα όμβρια από του Γρού Στρατήδαινα και όλη τη περιοχή του Κάμπου, έτσι ώστε με ασφάλεια να πηγαίνουν στη θάλασσα και να μην δημιουργούν προβλήματα στις παρακείμενες περιουσίες.

Η περιφερειακή αρχή παρεμβαίνει σε τρία σημαντικά έργα, το πρώτο είναι η μετατόπιση του δρόμου που σε 18 μήνες θα είναι ολοκληρωμένο, το δεύτερο είναι η ασφαλής είσοδος οχημάτων και πεζών και παράλληλα ο χώρος στάθμευσης για τους ταξιδιώτες μας και η οριστική λύση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της περιοχής του Κονταρίου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.