ΟΕΒΕ Χίου: Η ιατρική περίθαλψη αποτελεί δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο!!

Έχοντας μπει πλέον στο 2020 και επτά μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης δεν έχουν επιλυθεί βασικά προβλήματα των πολιτών. Τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα είναι υποστελεχωμένα και υπολειτουργούν.

Το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο του νησιού μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς το ακτινολογικό τμήμα στηρίζεται σε δύο μονάχα ιατρούς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφημερεύων ακτινολόγος και να βασίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ένα νησί 50.000 κατοίκων και 7.000 προσφύγων χωρίς ακτινοδιαγνωστική περίθαλψη!

Οι ελλείψεις του νοσοκομείου ξεπερνούν το ποσοστό του 40% αφού υπάρχουν κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και  διοικητικό προσωπικό ενώ η αποκατάσταση των κτιρίων της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών αφού οι ώρες αναμονής είναι ατελείωτες, οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους καθώς προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις του προσωπικού δουλεύοντας για δύο ο καθένας ενώ στα βαριά περιστατικά ασθενών δεν παρέχεται η απαιτούμενη προσοχή και φροντίδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου θεωρεί απαράδεκτες τις συνθήκες αυτές για την κοινωνία μας και ζητάει:

  • Να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των ελλείψεων του Νοσοκομείου
  • Τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ολιγόμηνες συμβάσεις
  • Την άμεση αποκατάσταση των κτιρίων της χειρουργικής και παθολογικής κλινικής

Η ιατρική περίθαλψη αποτελεί δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.