ΟΕΒΕ Χίου: Στήριξη της τοπικής αγοράς & «πάγωμα» των δημοτικών τελών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις

«Κύριοι,

ενημερωθήκαμε  ότι  εκδόθηκε  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 68/20-2-20 σχετικά με την είσπραξη των δημοτικών τελών, με την οποία στο άρθρο 37 παρ. 8 προβλέπεται ότι:

« 8. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.» 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4 του Ν 7071/2012 οι ΟΤΑ έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τα ενοίκια των κτιρίων που εκμισθώνουν μέχρι και 20% ετησίως.

Σε περίπτωση που το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφασίσει την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου, θα νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου για τη στήριξη της τοπικής αγοράς καθώς και το «πάγωμα» των δημοτικών τελών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις!» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ο.Ε.Β.Ε. Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.