Οινουσσιακοί φορείς κατασκευάζουν ράμπα στο Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών

Ράμπα για την εξυπηρέτηση και εύκολη πρόσβαση μαθητών με κινητικές δυσκολίες ανέλαβαν μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν με δαπάνη τους, συνεργαζόμενοι από κοινού, οι ιστορικοί φορείς του νησιού: ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», το Ταμείον Ευπραγίας Οινουσσών (Λονδίνου) και το Ίδρυμα «Κατίγκω και Γιώργης Χρ. Λεμός», οι οποίοι ήταν και Ιδρυτές του εκπαιδευτηρίου.

Η ράμπα θα είναι σύντομα έτοιμη προς χρήση με όλες τις προδιαγραφές, τα υλικά και τον εξοπλισμό, ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές και επισκέπτες του Σχολείου άνετη και εύκολη πρόσβαση στο εκπαιδευτήριο.

Η πρωτοβουλία αυτή ειδικά σήμερα έρχεται να καλύψει έλλειψη του κτιρίου και υποχρέωση των φορέων της Πολιτείας, οι οποίοι οφείλουν να ενεργούν και να προτάσσουν στα έργα τους τις ανάγκες των ΑΜΕΑ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων, που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.