“Οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες ” είπε ο Χριστός στους Φαρισαίους

Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Χριστό για τους Φαρισαίους ,πού με την υποκρισία τους καταπιάνονται να στραγγίσουν ένα κουνούπι, αλλά καταπίνουν στο μεταξύ ολόκληρη καμήλα.
Λέγεται με το ίδιο νόημα για όσους δείχνουν προσοχή με λίγη ή πολύ ευσυνειδησία στα μικρά και ασήμαντα και αδιαφορούν για τα μεγάλα και πιο σημαντικά και σπουδαία!
Θα σάς φανεί παράξενο και ίσως προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το τι θέλω να γράψω και το τι θέλω να σχολιάσω με τον τίτλο και τον πρόλογο του κειμένου μου!
Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι έχει προκαλέσει ιδιαίτερη σημασία και εντύπωση και μάλιστα δημιουργήθηκε πολιτική αντιπαράθεση και μεγάλη αναμπουμπούλα με την δημοσίευση της έκθεσης των καθηγητών Τσιόδρα- Λύτρα σχετικά με τις ΜΕΘ και την στελέχωση τους τόσο στα επαρχιακά νοσοκομεία όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα και μεγάλα νοσοκομεία, αλλά κυρίως για την θνησιμότητα των διασωληνωμένων μέσα ή έξω από τις ΜΕΘ.
Βέβαια υπάρχουν ορισμένες μικρό διαφορές στους εξοπλισμούς με νέα τεχνολογίας και τεχνογνωσίας μηχανήματα αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι το έμψυχο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό αλλά πρωτίστως ιατρικό προσωπικό με ειδικότητα κυρίως Αναισθησιολόγους και εντατικολόγους πού έχουν πείρα και γνώση της διασωλήνωσης.
Γιατί αυτό που μετράει περισσότερο είναι το πώς και πότε και με την μέθοδο πού ένας πάσχων με Κορωνοϊό θα διασωληνωθεί.
Και ρωτώ και αναφέρομαι σε όλους τους ειδήμονες και γνωρίζοντες τα της στελέχωσης όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας μας αλλά και παγκοσμίως πότε δημιουργήθηκε η μεγάλη έλλειψη Αναισθησιολόγων μιας ειδικότητας πού ελάχιστοι απόφοιτοι της Ιατρικής θέλουν να αποκτήσουν και να εξασκήσουν…γιατί δεν έχουν προσωπική πελατεία στον ιδιωτικό τομέα αλλά θα πρέπει να συνεργαστούν με Ιδιωτικές κλινικές ή να πάνε Δημόσιοι υπάλληλοι στα κρατικά νοσοκομεία.
Η έλλειψη Αναισθησιολόγων δημιουργήθηκε με την Πανδημία του Κορωνοϊού πού πρέπει να διασωληνωθούν όλα τα βαριά και παραμελημένα περιστατικά που είναι πλέον αδύνατον να αναπνεύσουν μόνοι τους και πρέπει να ανοίξει η αναπνευστική οδός με τον τραχειοσωλήνα και την παροχή οξυγόνου με τεχνική υποστήριξη.
Τώρα πως και γιατί υπαρχή μεγαλύτερη θνησιμότητα σε νοσοκομεία της επαρχίας και ειδικότερα της βόρειας Ελλάδος….είναι ηλίου φαεινότερο διότι δυστυχώς σε όλες αυτές τις περιοχές της χώρας μας υπάρχουν πολλοί αρνητές οργανωμένους αντιεμβολιαστές και υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων κατοίκων…και μάλιστα οι περισσότεροι πού νοσούν αρνούνται να πάνε στα νοσοκομεία για άμεση ιατρική φροντίδα ή όταν αναγκαστούν να πάνε είναι πλέον πολύ αργά και τα πνευμόνια τους έχουν γίνει σμπαράλια και δεν είναι δυνατόν πλέον να ανταποκριθεί ο οργανισμός τους με τα γνωστά αποτελέσματα της “μακαρίαν η οδός ή πορεύει σήμερον τόπον αναπαύσεως”.
Ωραίες οι μελέτες των καθηγητών αλλά δεν είναι δυνατόν να τα τσουβαλιάζουν όλα μαζί, γιατί υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις και νοοτροπίες στα διάφορα επαρχιακά νοσοκομεία, αλλά κυρίως η κουλτούρα και η υπευθυνότητα των κατοίκων της κάθε περιοχής και με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουν την Πανδημία του Κορωνοϊού και ποιο είναι το μορφωτικό επίπεδο του κάθε πολίτη της περιοχής και εάν και εφόσον άγονται και φέρονται από ορισμένους οργανωμένους πολιτικάντηδες και αντιεμβολιαστές τραμπούκους και ανεγκέφαλους που δημιουργούν προβλήματα και αναμπουμπούλα!
Δυστυχώς όπως τα δάκτυλα των χεριών μας δεν είναι τα ίδια έτσι ακριβώς και τα μυαλά των κατοίκων της κάθε περιοχής δεν είναι τα ίδια.
Αλλά οι κ. κ. Καθηγητές καλόν θα είναι να κάνουν πλήρη έρευνα για όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας της χώρας μας γιατί υπάρχουν επαρχιακά νοσοκομεία πού έχουν υψηλές ταχύτητες λειτουργίας αντιμετώπισης των κάθε είδους περιστατικών ασχέτως της έλλειψης από Υγειονομικούς και θέλω να τούς πω κάτι ότι όταν ο ασθενής του Κορωνοϊού φθάσει πολύ αργά στο Νοσοκομείο χαιρετίσματα στον πλάτανο…γιαυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχουν όλοι αυτοί οι θάνατοι από τους διασωληνωμένους…και είναι γνωστόν ότι όσοι έχουν υποκείμενα βαριά νοσήματα είναι πολύ δύσκολο να την σκαπουλάρουν ασχέτως αν είναι διασωληνωμένοι μέσα ή έξω απο ΜΕΘ.
Τώρα όλοι άρχισαν και ασχολούνται με τα ποσοστά των νεκρών και προσπαθούν να βρουν ποιος έκανε τί , η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα;
Και τους δίνω την απάντηση ότι προηγήθηκε ο “κόκορας “…
Από την στιγμή που ο ασθενής για κάθε ασθένεια και όχι μόνο με Κορωνοϊό αργήσει να πάει στο Νοσοκομείο για θεραπεία χαιρετίσματα στον χάροντα.
Γιαυτό για άλλη μία φορά προσκαλώ και προκαλώ όλους τους ανεμβολίαστους να πάνε να εμβολιαστούν γιατί είναι η μοναδική σωτηρία.
Καλημέρα απανταχού γης Ελληνίδες και Έλληνες επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ και Εμβολιαστείτε!
Χίος 16 Δεκεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.