Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τον 7ο Ημιμαραθώνιο της Χίου

Με στόχο να προσελκύσει δεκάδες μυημένους δρομείς από την Χίο και όχι μόνο, καθώς και απλούς πολίτες έρχεται στις 26 Αυγούστου 2018 ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Χίου.

Ο Ημιμαραθώνιος της Χίου είναι μία ετήσια διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε το 2015 (με 60-100 τότε δρομείς) και φέτος, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη φορά με όριο συμμετοχών τους 2.000 δρομείς.

Από το 2015 και στο εξής, o Ημιμαραθώνιος της Χίου θα διεξάγεται, με στόχο να προσελκύει εκατοντάδες μυημένους δρομείς από την Χίο και όχι μόνο αλλά και απλούς πολίτες που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα μεγάλο μαζικό δρομικό γεγονός (Αγώνες Δρόμου 1,5 – 5 & 10,5χλμ). Ευρύτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προσελκύει δεκάδες νέους, φοιτητές, και μικρά παιδιά από όλο το Αιγαίο, γνωρίζοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και της ομορφιές του νησιού μας, ζώντας τον πολιτισμό, την ιστορία και την έντονη ζωή του, καταγράφοντας μοναδικές εμπειρίες ζωής μέσα από την ομαδική συμμετοχή τους σε ένα μαζικό γεγονός, στον ιστορικό Κάμπο, ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. 6 μόλις χλμ νότια από την πόλη της Χίου, ο Κάμπος είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια. Η περιοχή έχει κηρυχθεί «ιστορικός τόπος» και «παραδοσιακός οικισμός», προστατευόμενος από το ΥΠ.ΠΟ.

Η ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του Κάμπου δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη: Αψιδωτές πόρτες και παράθυρα, στοές από μαρμάρινα κολονάκια και πελώριες αυλόπορτες, ζωγραφιστά ταβάνια, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν ασύγκριτη μοναδικότητα στο οικισμό.

7ος Ημιμαραθώνιος στη Χίο και παράλληλοι αγώνες :

10,5 χλμ 
& 5 χλμ για ενήλικες 
& 1,5 χλμ για παιδιά 

στις 26/8/2018!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!!

http://www.chiosrunning.gr/gr/landing-page/
http://www.chiosrunning.gr/en/landing-page/

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.