Οι κανόνες για τις μετακινήσεις – Πως θα ταξιδεύουμε με τα πλοία

Σύμφωνα με την Αρίθ.Πρωτ:2132.1/37254/2020/17-06-2020 Διαταγή ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΛΑ προβλέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις με πλοία τα οποία εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού. Άπαντες (επιβάτες, πλοίαρχοι και μέλη  πληρωμάτων) οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αναρτημένες οδηγίες στη σχετική ιστοσελίδα του Υ.ΝΑ.Ν.Π(www.ynanp.gr→ Οδηγίες και ερωτηματολόγια επιβατών→Αναλυτικές οδηγίες). Aκολούθως, επισημαίνονται μέρος των οδηγιών-κανόνων  που αφορούν επιβιβασθέντα άτομα σε πλοίο ως κάτωθι:

1. Οδηγίες-κανόνες προ επιβίβασης ατόμων στο πλοίο:

  • Aναμονή επιβατών για επιβίβαση στο πλοίο-τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης μεταξύ τους.
  • Συμπλήρωση του Εντύπου-Ερωτηματολογίου Δήλωσης Υγείας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιβάτες κατά την είσοδο τους εντός του περίφρακτου χώρου λιμένα Χίου κατά την διαδικασία επιβίβασης τους στο πλοίο.
  • Μη επιβίβαση επιβατών στο πλοίο, εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα του κοροναϊού COVID-19 ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που νοσούν από την ανωτέρω ασθένεια. Επίσης, επιβάτες οι οποίοι αρνούνται να φορέσουν μάσκες προσώπου ή αρνούνται να συμπληρώσουν το Έντυπο-Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας δεν θα επιβιβάζονται στο πλοίο.

2. Οδηγίες-κανόνες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του πλου:

  • Υποχρεωτική χρήση μασκών(υφασμάτινων ή χειρουργικών μιας χρήσης) σε όλους τους χώρους και καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού από όλους τους επιβάτες.
  • Τήρηση απόστασης μεταξύ των επιβατών στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του πλοίου , τουλάχιστον 1,5 μέτρου .
  • Άπαντες οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται αυστηρά στις σχετικές οδηγίες των μελών του πληρώματος εκάστου πλοίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.