Οι νέοι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ελλάδος στην Άγκυρα, στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Την Εδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκαν, διαδοχικά, οι νέοι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ελλάδος στην Άγκυρα Τζέφρι Λ. Φλέικ και Χριστόδουλος Λάζαρης.

Ο πρέσβης κ. Φλέικ, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του Τζέρι Φλέικ (Cheryl Flake), την γενική πρόξενο των ΗΠΑ στην Πόλη Daria Darnell και τους συμβούλους Adam Parker και Κevin Moss, έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Σεβ. Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αυστραλίας κ. Μακάριος και οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Αμέσως μετά ο πρέσβης των ΗΠΑ και η σύζυγός του επισκέφθηκαν τον  Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος τους ενημέρωσε για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πλαισιώνουν ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Εξοχ. κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ευγεν. κ. Αντουανέττα Λάζαρη και ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΝΕΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Λίγο αργότερα, στο Φανάρι αφίχθη ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Αντουανέττα Λάζαρη.

Ο πρέσβης, ο οποίος γνωρίζεται με τον Πατριάρχη επί πολλά χρόνια, καθώς είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, και αργότερα στην πρεσβεία της Άγκυρας, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Παναγιώτατο με τον οποίο «εμνήσθησαν ημερών αρχαίων».

Μετά τη συνάντησή τους, ο πρέσβης της Ελλάδος παρακάθησε σε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα, και ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προσκύνησε με την σύζυγό του στον Πατριαρχικό Ναό.

Πηγή: ekirikas.com

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.