Οι Συνταξιούχοι ξανά στον δρόμο του αγώνα!!

Οι Συνταξιούχοι ξανά στον δρόμο του αγώνα με περιφερειακά συλλαλητήρια σε όλη την χώρα. Με παναττικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Δευτέρα 12/12/2022 στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και θα ακολουθήσει πορεία.

Οι Συνταξιούχοι ξανά στον δρόμο του αγώνα, γιατί δεν ανεχόμαστε την απαίσια μαύρη προπαγάνδα, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες από την κυβέρνηση, μερίδα μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είναι χειρότερα από το ψέμα, ότι τάχα όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις.

Γιατί δεν είναι αύξηση αλλά μείωση του συνταξιουχικού εισοδήματος:

Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 12 και 13% και το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5%. Όταν αυτό το ποσοστό δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

Όταν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγόμενη “προσωπική διαφορά”, νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν την πληρωμένη 13η σύνταξή τους θα λάβουν 250 ευρώ, μόνο αυτοί που έχουν φορολογικό ετήσιο εισόδημα 9.600 ευρώ δηλαδή κάτω από 800 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής και αυτό το πενιχρό επίδομα έχουν το θράσος να το ονομάζουν “δώρο”.

Όταν η Κυβέρνηση ψεύδεται ασυστόλως αναφορικά με την κατάργηση της Αλληλεγγύης, καταργεί την φορολογική αλληλεγγύη, δηλαδή ένα ποσόν που κυμαίνεται από 0-15 ευρώ ανάλογα με το ποσόν της σύνταξης, δεν καταργεί την ΕΑΣ (Ειδική Αλληλεγγύη Συνταξιούχων ) υπέρ του ΑΚΑΓΕ που η εισφορά είναι δεκαπλάσια και άνω.

Ο λογαριασμός ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει στο ελάχιστο τις συντάξεις των σημερινών ασφαλισμένων των οποίων οι εισφορές αρπάζονται από το κράτος για να καλύψουν τις σημερινές συντάξεις, δεδομένου ότι οι εισφορές και τα αποθεματικά των ήδη συνταξιούχων καταληστεύθηκαν με άλλες δικαιολογίες αλλά με ίδιους περίπου τρόπους κρατικών αποφάσεων που ληστεύονται και σήμερα.

Όταν για επτά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις δεν τους αποδίδονται τα αναδρομικά του 11μηνού σε όλους τους συνταξιούχους την στιγμή που αυτοί πληρώνουν κάθε χρόνο από τις περικοπές τους 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όταν χαρίζονται δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του ταμείου ανάκαμψης, αλλά και τα δισεκατομμύρια αυτών που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στους συνταξιούχους και στον λαό “χαρίζεται” το “τρύπιο καλάθι του νοικοκυριού”.

Ξανά στον δρόμο και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δεν κάνουμε αγώνα για τον αγώνα, αλλά γιατί μόνο μέσα από αυτόν αντιμετωπίσαμε και καθυστερήσαμε αντιλαϊκά μέτρα, καταφέραμε και λύσαμε κάποια προβλήματα. Σ’ αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η προοπτική για να καλυτερέψουμε την ζωή μας».

Υπογραμμίζουν ότι, «δεν έχουμε αυταπάτες ότι μέσα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων στην εξουσία θα λυθούν τα προβλήματά μας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι αυτά δεν χωράνε στις πολιτικές τους, αφού αυτές καλύπτουν μόνο τα προβλήματα των επιχειρηματικών ομίλων.

Έχουμε την πείρα μιας ζωής αλλά και των τελευταίων χρόνων ότι όποιος θα παίρνει την κυβερνητική σκυτάλη θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με την μαζική συμμετοχή μας στους αγώνες θα βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, συμπαραστέκεται στα συλλαλητήρια των Συνταξιουχικών οργανώσεων και σωματείων της χώρας, σκοπεύοντας να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία στο Παννατικό συλλαλητήριο. 

Κοινωνική πολιτική δεν κάνεις όταν δίνεις στους φτωχούς, αλλά όταν φροντίζεις να μην υπάρχουν φτωχοί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.