Οι Τούρκοι βγαίνουν για γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο

«Ξεκινάμε τις γεωτρήσεις. Το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες, το φθινόπωρο μπορεί να ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

«Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και ήδη το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες» διαμήνυσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εξασφαλίσαμε ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ξεκινάμε τις γεωτρήσεις. Το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες, το φθινόπωρο μπορεί να ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση» δήλωσε ο Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με την Haberturk, ο υπουργός κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι δεν προσεγγίζει θετικά τη λύση και συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητές της αγνοώντας τα δικαιώματα των Τ/Κ.

«Αυτό δεν είναι προς όφελός τους. Αν συνεχίσουν έτσι, τότε κι εμείς θα πάρουμε όλα τα μέτρα και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε. Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Ασφαλώς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα οικονομικά συμφέροντα του τ/κ λαού αλλά στην ανατολική Μεσόγειο έχει και η Τουρκική Δημοκρατία δικαιώματα. Θα αναζητήσουμε οπωσδήποτε αυτά τα δικαιώματά μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» προειδοποίησε.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «αν είναι να υπάρξει ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα, τότε να ξεκινήσουν».

«Εμείς πάντα υποστηρίζουμε μια μόνιμη, δίκαιη και στη βάση της πολιτικής ισότητας λύση. Εμείς κάναμε αυτό που μας αναλογούσε τόσο ως ψευδοκράτος όσο και ως Τουρκία στην Γενεύη και στο Κραν Μοντανά. Αλλά η ε/κ πλευρά η οποία δεν θέλει λύση επέδειξε την ίδια στάση σε όλες αυτές τις διασκέψεις. Επέδειξε μια στάση η οποία είναι ότι δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία που έχει στα χέρια της» υποστήριξε.

πηγή:http://www.tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.