Ολιγομελή τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετικά με το θόρυβο που  έχει δημιουργηθεί γύρω από την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνονται τα εξής σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη:

1) Συνολικά έχουν εγκριθεί 60 ολιγομελή τμήματα εκ των οποίων 27 των ΕΠΑΛ και 33 των Γενικών Λυκείων. Να σημειωθεί ότι αρκετά τμήματα από αυτά που έχουν εγκριθεί και αφορούν τα ΕΠΑΛ δεν περιλαμβάνονταν στις προτάσεις των διευθυντών των σχολείων.

2) Εναπομένουν ως μη εγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ συνολικά 7 τμήματα για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν.

3) Η διαδικασία έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων έχει ξεκινήσει εφέτος έγκαιρα και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος για πρώτη χρονιά, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου, θα λειτουργήσει ο θεσμός του 2ου εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη (μαθηματικού και φιλόλογου) και πρόσληψη ψυχολόγου, σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη φροντίδα που υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας  για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και για την τεχνική εκπαίδευση γενικότερα. Δεν κατανοούμε επομένως τη σπουδή ορισμένων οι οποίοι ακολουθώντας προσωπική στρατηγική προσπαθούν να πλειοδοτήσουν πάνω σε ένα θέμα το οποίο όπως φαίνεται αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ευαισθησία το Υπουργείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.